Cele mai bune tehnici de SEO

Intelegand cat de importanta poate deveni SEO pentru optimizarea portalului web al dvs., sau chiar a unei platforme de social media, prezentam in acest articol cele mai bune tehnici de SEO si care ar trebui luate in considerare pentru a obtine performante ocupand locul potrivit in rezultatele motorului de cautare.

Pentru inceput, este recomandat sa intelegeti ce inseamna SEO si cum se foloseste. SEO poate fi definit ca o crestere a vizibilitatii site-ului dvs. prin optimizare pentru motorul de cautare. Se folosesc doua importante principii ale SEO-ului: on-page si off-page.

I.Ce este SEO-ul?  

SEO se refera la pregatirea, crearea si optimizarea continutului dvs. pentru a obtine rezultate pozitive din partea motorului de cautare. Ne-am referit la doua principii principale mai sus, on-page si off-page.

A. SEO On-Page

SEO on-page sau, pe scurt, SEO se refera la actiunile intreprinse de site-ul dvs. pentru a se clasa mai bine pe rezultatele motorului de cautare si unele cuvinte cheie selectate. Tehnicile on-page SEO includ:

• Optimizarea titlului paginii: Titlul joaca un rol important in SEO. Titlurile cuprind cuvinte cheie individuale selectate care ar trebui sa fie cat mai relevante fata de continutul site-ului.

• Optimizarea Meta Description: acesta descrie continutul site-ului intr-o singura propozitie si ar trebui sa cuprinda cuvinte cheie relevante si sa fie sugestiv.

• Optimizarea etichetei Meta: acestea trebuie sa cuprinda cuvinte cheie relevante pentru tema site-ului si ar trebui sa fie unice pentru fiecare pagina.

• Optimizarea URL-ului: URL-urile site-ului ar trebui sa indice continutul site-ului, sa fie scurte, usor de citit si sa contina cuvinte cheie selectate pertinente..

• Optimizarea imaginilor: imaginile de pe site-ul dvs. ar trebui sa aiba nume relevante ale cuvintelor cheie selectate si sa fie etichetate corespunzator.

• Optimizarea textului: acesta ar trebui sa fie necesar, scurt si cat mai relevant. Toate cuvintele cheie selecate ar trebui sa fie incluse si sa fie extinse pe o tema larga.

B. SEO Off-Page

Acesta se refera la obtinerea de backlinkuri de pe alte site-uri. Acestea creeaza doar un link spre site-ul dvs. Se spune ca backlinkurile de calitate sunt unele care vin de pe site-uri web cu autoritate, relevante si active.

Acestea vor contribui la obtinerea unei vizibilitati pozitive prin referinte catre site-ul dvs. In acest sens, exista cateva tehnici care ar putea fi utile foarte mult in a va ajuta sa obtinere backlinkuri de calitate:

• Publicati postari de invitat pe bloguri relevante.

• Publicarea articolelor informative pe platformele web cu autoritate.

• Cercetati si obtineti legaturi din cataloage specifice.

• Crearea de legaturi de ansamblu prin crearea de forumuri.

• Obtinerea de parteneriate directe cu alte site-uri.

II. Instrumente SEO importante  

Exista o multime de instrumente SEO pe piata care sustin SEO-ul. Unele din cele mai bune si scutite instrumente SEO, pe care le puteți folosi, sunt:

• Google Analytics: aceasta este cea mai importanta si cea mai utila unealta de monitorizare si invatare a rezultatelor cautarilor pe site-ul dvs.

• Google Webmasters/Search Console: aceasta unealta ofera informatii de diagnosticare si optimizare catre site-ul dvs. si comunicarile proprietarilor site-ului.

• Google Trends: aceasta este o unealta extrem de eficienta care va ajuta sa identificati si monitorizati tendintele si nivelurile de interes din industrie.

• SEO Quake: aceasta unealta ofera un mod rapid de analiza SEO si, de asemenea, masoara clasamentele si ofera informatii referitoare la cuvinte cheie.

• SEMrush: aceasta unealta ofera informatii complete despre backlinkuri, campanii publicitare, clasificarile pe cuvinte cheie, monitorizare canalelor social media si monitorizare la nivel local.

• Yoast SEO: acesta este cel mai bun plugin WordPress destinat optimizarii site-urilor WordPress.

III. Ce trebuie sa faceti pentru strategia dvs. SEO?  

Deci, acum ca aveti in vedere toate principiile si instrumentele SEO, care sunt sarcinile pe care doriti sa le indepliniti? Iata cateva dintre acestea pe care le puteti lua in considerare:

• Analiza paleta de cuvinte cheie: este vital sa identificati primele 5-10 cuvinte cheie relevante pentru continutul site-ului dvs.

• Pregatirea continutului: dupa ce ati determinat cuvintele cheie, pregatiti continutul care le va rezolva pe toate. Include imagini relevante si cuvinte cheie relevante pentru a obtine vizibilitate pe rezultatele motorului de cautare.

• Publicarea continutului: este recomandat sa publicati continut pe o baza regulata pentru a va obtine raspunsurile corespunzatoare.

• Monitorizarea rezultatelor SEO: aceasta este cea mai importanta si cea mai buna parte. Acest lucru va va ajuta sa verificati daca actiunile intreprinse sunt eficiente si daca sunteti in masurarea de a obtine performante.

In cazul in care doriti sa intelegeti cum sa folositi SEO pentru goalsele dvs., aplicand cele mai bune tehnici SEO si utilizand instrumentele SEO potrivite, trebuie sa lucrati intro mod constant pentru a obtine cea mai buna vizibilitate pe rezultatele motorului de cautare.

SEO-ul poate fi utilizat pentru a genera trafic si pentru a obtine performante si imbunatatirea vizibilitatii site-ului dvs. important. Este important sa intelegeti faptul ca SEO este un proces constat care necesita timp si munca pentru a obtine rezultate pozitive.