5 greseli seo de optimizare pe care sa le eviti

Procesul de optimizare seo poate fi destul de simplu, daca sunt stapanite bine tehnicile de baza, esti la curent cu ultimele trenduri si analizezi in detaliu fiecare informatie.

Mediul online este intr-o continua evolutie, iar metodele seo de optimizare de acum 8 ani de zile, nu se mai aplica in contextul actual si pot chiar sa dauneze scopurilor de promovare a site-ului.

La inceput, poti sa fii coplesit de volumul mare de informatii privind seo si cu ce se ocupa acest proces, de aceea este nevoie de mare atentie, pentru a nu cadea in capcane care iti incetinesc cu cateva luni procesul de optimizare.

Am elaborat un ghid simplu cu cele mai frecvente greseli seo de optimizare pe care sa le eviti, daca vrei sa-ti valorifici inteligent timpul si energia.

Cuvinte cheie nepotrivite

Alegerea cuvintelor cheie potrivite este unul dintre pasii esential la inceputul oricarui proces de optimizare. Inainte de a introduce o lista de cuvinte cheie in continut, care presupui ca ar fi bune, trebuie sa faci o analiza completa a posibilitatilor. Am discutat intr-un articol anterior despre ce implica acest proces de cercetare si analiza seo, cu accent pe alegerea cuvintelor cheie.

In functie de popularitatea domeniului in care intra afacerea ta, fie alegi cuvinte cheie din short tail (sunt cautate intr-un volum mare, dar au o rata mare de competivitate), fie te indrepti spre cele tip long tail (mult mai specifice, insa cu o rata de conversie mare). Analizeaza si stabileste foarte bine scopul cu care alegi cuvintele cheie.

Continutul slab

Exista o tendinta generala, ca la inceputul unui site sa furnizezi un volum mare de continut, insa fara sa-ti dai seama ca acest lucru nu te ajuta foarte mult, ba din contra. Google nu tine cont de cat de des postezi, insa ia in considerare acele articole relevante care pot sa ajute utilizatorului in cautarea informatiilor.

Astfel, este bine sa te axezi pe conceperea unui continut de calitate, bine documentat, care sa contina cuvintele cheie potrivite si care sa transmita informatia de care are nevoie posibilul client al site-ului tau. Atentie de asemenea la titluri, care ar trebui sa fie scurte, sa contina cuvinte cheie si sa starneasca interesul utilizatorului.

Design si structura deficitara a site-ului                                                                      

Dincolo de calitatea continutului, conteaza foarte mult modul in care acesta este prezentat in cadrul site-ului. Un site haotic, cu butoane lipsa sau fara o harta completa, nu va duce decat la frustarea si enervarea utilizatorului, care va renunta rapid sa se chinuie sa gaseasca informatia de care are nevoie.

Orice site ar trebui sa fie structurat foarte bine pe pagini si link-uri, cu trimiteri constante de-a lungul navigarii spre home, pagina de contact si meniu. Atentie la culorile utilizate, fontul si marimea imaginilor, pentru ca totul sa formeze o unitate si principalul scop sa fie furnizarea rapida de continut de calitate.

Lipsa optimizarii pe mobil

Conform studiilor actuale, majoritatea oamenilor petrec cel putin 4 ore pe zi navigand pe internet de pe telefon. Este de la sine inteles ca aproape orice site are nevoie de o optimizare excelenta pentru mobil, fiind un aspect important daca vrei sa atragi cat mai multi utilizatori care sa contribuie in mod real la conversii. Asigura-te ca interfata si structura site-ului prezentat pe mobil este simpla si intuitiva, fara sa complice in niciun mod incercarea utilizatorului de a gasi o informatie sau de a plasa o comanda.

Asteptari prea mari

Sunt multi cei care renunta la un proces complet de optimizare seo, pentru ca nu vad imediat rezultatele si considera ca nu au nevoie de strategii si tehnici de marketing pentru a reusi. Insa, daca luam in calcul numai primii pasi, de analiza si cercetare privind cuvintele cheie, o optimizare seo poate dura ceva timp, pana cand sa aduca schimbari vizibile in vizitele si profitul site-ului.

Daca alegi o echipa buna de specialisti seo, ai putea avea parte de primele rezultate in mai putin de 3 luni, insa acest caz este unul extrem de optimist. Nu uita ca cele mai ingenioase tehnici nu sunt neaparat si cele mai rapide, insa rezultatele vor fi pe masura asteptarilor.