Cum să obținem recenzii locale pentru SEO?

 Daca aveti o afacere locala, atunci potentialul de a va bucura de o pozitionare semnificativa in motoarele de cautare si de a obtine beneficii directe prin recenziile online va este usor accesibil. Recenziile postate poate acorda burdufurile de autoritate si credibilitate in cadrul ierarhiei mobile si serviciului de cautare locala, in special daca SEO-ul local este perfect realizat. Pentru multe afaceri, optimizarea SEO locala poate genera afacerea in sine alimentata, asa cum sunt acele companii de servicii care depind de rezultatele SEO locale, precum firmele de amenajari peisagistice si curatenie.

De ce sunt recenziile importante pentru SEO-ul local? 

Recenziile online au devenit o caracteristica importanta in cadrul algoritmului motoarelor de cautare, pe langa conținutul și backlink-urile. S-a demonstrat ca acestea au un impact pozitiv asupra clasamentului website-ului. Ca directie, majoritatea recenziilor vizeazã noul site de recenzii al motoarelor de cautare Google, sub forma de profile de optiuni in pagina rezultatelor.

A fi folosit in ideal prestabilit, a obtine recenzii si impressiona motoarele de cautare va putea conduce la o crestere semnificativa a prezentei afacerii tale online. Acest lucru poate duce, pe langa vizibilitate, si la cel mai important scop al afacerii: o crestere a vanzarilor si a business-ului.

Astfel, obtinerea recenziilor presupune mai mult decat doar plasarea a catorva recenzii obisnuite sau chiar mici. Lumea moderna a digitalizarii a adus schimbari semnificative si necesita un angajament si sustinere a auditoriului existent pentru a conecta sincer si-si poata indeplini obiectivele.

Cum se pot genera recenzii?

  1. Primul și cel mai important pas este de a face o prima impresie excelenta tuturor clientilor neofticanti. Chiar daca acesta este un pas esential in timpul lansarii lui initiale a website-ului, in cazul recenziilor exista un pas in plus: satisfacerea clientului dar si mentinerea sa pentru a-i permite acestuia sa posteze eventual o recenzie online.

  2. Muta-ti atentia catre elementele specifice SEO-ului local. Incearca sa obtii listarea companiei in motoarele de cautare locale, precum si mottotori de cautare internationali prin optimizare directa. Daca aceste algoritmi nu sunt perfect setati, un clasament scazut se va reflecta in numarul de recenzii primite.

  3. Utilizeaza mediile sociale. Site-urile tradiționale de recenzii, precum Yelp, sunt unele din cele mai utilizate site-uri in care sunt adaugate recenzii la nivel local. Utilizand un instrument precum Buffer, utilizatorii pot publica raportari la nivel local in medii precum LinkedIn, Facebook și Twitter.

  4. Utilizeaza site-urile profesionale specifice. De exemplu, un doctor poate avea o pagina profesionala in doctordirect.ro si poate obține un scor mai bun in domeniul medical ca un example clasic.

  5. Utilizeaza inițiative de solcial media. Fii creativ si strange recenzii prin incentivare. Ofera vouchere sau chiar maruntisuri gratuite pentru cei care posteaza recenzii benefice. Asigura-te ca incentivele oferite sunt strict in conformitate cu regulile jocului, astfel incat sa nu prejudiciezi reputatia companiei sau chiar, in cazuri mai grave sa incalci chiar legea.

  6. Monitorizare continua. Intotdeauna trebuie sa se monitorizeze cu atentie feedback-ul asupra companiei tale, atat in medii tradionale precum Yelp, dar si din alte siteuri, cum ar fi TripAdvisor. Aceste review-uri pot contribui atat la procesul de recenziere, cat si la eforturile ulterioare de gestionare a acestei situatii.

  7. Monitorizare si raspundere. De asemenea, asigura-te ca ii satisfaci pe toti clientii prin consultarea tuturor recenziilor realizate in principal prin comentarii trecute și oferindu-le solutii la probleme existente. Acest lucru poate determina clientul sa reia cu incredere compania ta.

  8. Utilizeaza surse de information. Exista multe site-uri pentru recenzii, cum ar fi Zomato, TripAdvisor, Yelp, si chiar Google. Acestea ofera recenzii detaliate fiecarui client. Aceste siteuri pot oferi informatii utile celor care doresc sa afle mai multe despre produsul sau serviciul tau.

Pe langa intrebarile care vor aparea neintrebate pentru vizitatori:

  • „Cum se vor utiliza Recenziile pentru SEO local?”
  • „De ce avem nevoie sa producem recenzii?”

Raspunsurile pot fi capturate simplu – Multe afaceri locale au nevoie de un SEO local bine executat, iar recenziile online ocupa o pozitie importanta in cadrul algoritmului motoarelor de cautare.

Recenzirea poate fi o beaty de creata pentru foarte multe afaceri locale si poate duce la o crestere semnificativa a prezentei online si, in cele din urma, la vanzari mai mari. Atunci cand ati realizat un proces complet si cel mai important pas – satisfacandu-va clientii si pastrandu-i – atunci rasplata poate face ca rezultatul sa se reflecte in recenziile pozitive de pe site-urile pertinente. O tactică corectă și un management sustenabil al mediului web pot fi cheia pentru a obține recenzii pozitive in rezultatele motoarelor de cautare.