Cele mai bune alternative gratuite la Majestic SEO pentru SEO

Cele mai bune alternative gratuite la Majestic SEO pentru SEO

Daca esti un utilizator de SEO, stii deja de avantajele oferite de Majestic SEO. Dar, cu totii trebuie sa recunoastem de fapt ca acest instrument de analiza SEO poate fi destul de costisitor pentru majoritatea dintre noi. Fortunat, exista cateva alternative grozave cost gratuit la Majestic SEO care ne ajuta sa reducem pe costurile lunare si sa ne bucuram de aceleasi rezultate.

Acest articol va privi cele mai bune alternative gratuite la Majestic SEO. Vom vorbi despre instrumente care se apropie din punct de vedere al beneficiilor oferite de Majestic SEO, dar nu necesita o investitie financiara. Asadar, fara alte intarzieri, haideti sa luam cateva instrumente lauralte!

Google Search Console

Primul instrument pe care il vom prezenta este Google Search Console. Acesta iti ofera toate informatiile de care ai nevoie despre clasamentele tale. Instrumentul te ajuta sa observi ce cuvinte cheie folosesti pentru clasamente, cat de bine functioneaza acestea si numarul de vizite pe care acestea le obtineti. Puteti explora si performanta de click-uri si click-uri, astfel incat sa puteti ajusta strategiile de SEO pentru a obtine mai multe eficiente.

Dezavantajul principal al acestui instrument este faptul ca informatiile furnizate nu sunt foarte precis decat la o nivel general. De asemenea, informatiile mentionate nu duc inclusiv la informatii despre backlinks, care sunt importante pentru SEO. Insa, daca aveti nevoie doar de informatii de nivel general, atunci Google Search Console poate fi o alegere excelenta si una 100% gratuita.

Google My Business

Un alt instrument grozav care iti ofera informatii despre clasament si trafic, este Google My Business. Acesta este un instrument gratuit, care iti permite sa te conectezi si sa te coordonezi cu business-ul tau local intr- mod eficient.

Cu acest instrument, poti analiza vizibilitatea listarii tale aflata My Business intr- mod interactiv. De asemenea, poti vedea cat de multe clic-uri obtii de la aceasta listare si poti afla informatii despre ce servicii activeaza utilizatorii si cat de bine functioneaza aceasta listare.

Instrumentul se potriveste cu orice tip de afacere, de la cele de-a mici pana la cele de-a mari si iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru a-ti imbunatati business-ul local. Mai mult decat atat, acesta este si un instrument 100% gratuit.

Ahrefs

Urmatorul instrument pe care il vom discuta este Ahrefs. Acesta este unul dintre cele mai populare instrumente SEO si monitorizarea backlinks. Acest instrument iti ofera informatii complete despre site-ul web si linkurile tale externe.

Mai ales, instrumentul te ajuta sa iti monitorizezi backlinks si sa te bucuri de avantajele oferite de backlinks-uri. De asemenea, iti ofera si informatii despre locul tau in clasament si, in plus, vinzi pot sa monitorizezi si discuta despre linkuri competitive si informatii despre alte site-uri web.

Pretul pentru un abonament anual Ahrefs poate fi destul de costisitor. Insa, exista si optiunea pentru un trial gratuit pe care il poti folosi pentru a vedea ce poti face cu acest instrument.

SEMrush

Penultimul instrument pe care il vom discuta este SEMrush. Acest instrument va va oferi informatii complexe si detaliate despre traficul de pe site-ul tau web. SEMrush nu se limiteaza la date despre SEP, ci venzi poti vedea si date despre social media marketing, email marketing si cercetare de cuvinte cheie.

In plus, poti sa vezi informatii despre clasamente si functionarea site-ului web. Ca si bonus, vei primi si informatii despre proprietatile competitive si despre cuvantele cheie sa comporta mai bine.

Un abonament anual la SEMrush costa bani, insa poti incerca trial gatuit de 14 zile pentru a vedea cum functioneaz instrumentul si apoi poti decide daca te ajuta sau nu.

SEOptimer

Ultimul instrument pe care il vom discuta este SEOptimer. Acesta este un instrument de analiza rapida si de audit SEO, care iti ofera informatii complete despre site-ul tau web. Acest instrument iti ofera date despre eficienta si organizare meta tag-urilor, cuvintele cheie si functiile off-site.

Instrumentul este grozav pentru cei care isi doresc sa faca o schimbare rapida in designul siteului sau sa verifice daca au setat corect toate instrumentele de SEO. Mai mult decat atat, instrumentul este 100% gratuit, deci nu iti va costa nimic sa iti faci un audit SEO complet.

Majestic SEO este un instrument indispensabil pentru orice utilizator SEO dar poate fi destul de costisitor. Exista insa alternative gratuite care pot fi folosite pentru a ajunge la aceleasi rezultate. Acest articol evalueaza cele mai bune alternative gratuite la Majestic SEO: Google Search Console, Google My Business, Ahrefs, SEMrush si SEOptimer. Va invitam sa incercati aceste instrumente, mai ales daca sunteti un utilizator de SEO care nu isi permite sa cheltuie prea multi bani.