Care sunt cele mai importante factori de clasare a motoarelor de căutare?

Motoarele de căutare sunt principala sursă de trafic pentru aproape orice site web sau aplicație online. Cu toții folosim Google, Bing, Yahoo sau alte motoare de căutare pentru a obține informațiile și produsele care ne interesează. Cu toate acestea, foarte puțini oameni știu cum diferitele motoare de căutare determină care site-uri și rezultate vor fi afișate pentru căutările specifice pe care le fac. Există mulți factori care influențează modul în care căutările se clasează, și în acest articol vom discuta despre cei mai importanți dintre aceștia.

Motoarele de căutare: cum funcționează  

Pentru început, să vedem cum funcționeaza un motor de căutare. În principiu, motoarele de căutare Indexare paginile web care pot fi accesate public, iar acestea sunt scanate pentru conținut și indexate cu scopul de a fi căutate în motorul lor. Aceste pagini web indexate devin parte din bazele de date ale motoarelor de căutare și acestea le pot recomanda când se căutări specifice.

Motoarele de căutare folosesc algoritmi speciali pentru a determina care site-uri să arate pe pagina de rezultate și la ce poziții. Aceste algoritmi iau în considerare o serie de criterii și determină o valoare pentru fiecare criteriu pentru fiecare pagina web. în cele din urmă, aceste algoritmi calculează un scor global și ierarhizează pagina web în funcție de acesta. Afișarea corectă pe prima pagină de rezultate poate avea un impact deosebit asupra succesului site-ului dvs. Web.

Tipuri de factori SEO pentru clasificarea motoarelor de căutare  

Există mai multe tipuri de factori care influențează modul în care motoarele de căutare clasează site-urile. Aceste factori pot fi împărțite în trei categorii principale: factori on-page, factori on-site și factori off-site.

I. Factori on-page

Factorii on-page se referă la calitatea conținutului și optimizarea site-ului. Acestea includ:

 1. Conținut: Calitatea și abordarea conținutului joacă un rol important în clasificarea paginii pe motoarele de căutare.

 2. Cuvinte cheie: Încorporarea cuvintelor cheie potrivite și relevante în conținutul site-ului poate avea un impact semnificativ asupra ratei de clasare.

 3. Meta tag-uri: Etichetele meta ar trebui să fie utilizate pentru a pune în evidență secțiunile și subiectele site-ului.

 4. Titluri și subtitle: Titlurile și subtitle-urile sunt etichete HTML care îl ajută pe motorul de căutare să înțeleagă structura site-ului și subiectele acoperite.

 5. H1-H6: Aceste etichete ajută la împărțirea paginii respective în mai multe secțiuni și subiecte delimitate, astfel încât site-ul dvs. să fie mai ușor de navigat.

 6. URL-uri: Aceste etichete se referă la forma în care adresa paginii web este afișată în bara de adrese.

 7. Imagini și atribute “alt”: Atributele “alt” pentru imagini sunt folosite pentru a oferi motoarelor de căutare informații despre ce să arate și poate fi folosit pentru optimizare.

II. Factori on-site

Factorii on-site se referă la codarea și arhitectura site-ului. Acestea includ:

 1. Viteza de încărcare a paginii: Viteza de încărcare a paginii joacă un rol important în clasificarea pe motoarele de căutare.

 2. Optimizare pentru dispozitive mobile: Motoarele de căutare doresc ca site-urile web să poată fi accesate și navigabile pe dispozitive mobile, așa că folosirea unei tehnologii mobile responsiv și crearea de pagină pentru fiecare dispozitiv scade riscul de penalizare.

 3. Structura site-ului: Structura site-ului joacă un rol important în determinarea modului în care indexează motorul de căutare site-ul respectiv.

 4. Sitemap-uri: Sitemap-urile oferă informații detaliate despre sitemap-ul site-urilor și filosofia de navigare a paginilor web.

 5. Coduri HTML și CSS: Calitatea codului HTML și a codului CSS influențează în mod semnificativ cum sunt indexate și clasate paginile în motoarele de căutare.

III. Factori off-site

Factorii off-site se referă la factorii externi care influențează site-ul. Acestea includ:

 1. Link-uri de înaltă calitate: A obține link-uri de înaltă calitate către site-uri semnificative poate crește calificativul site-ului în ochii motoarelor de căutare.

 2. Popularitate: Popularitatea site-ului influențează în mod semnificativ modul în care motoarele de căutare îl percep. Cu cât mai mulți oameni îl vizitează, categoric vor fi mai mulți oameni care vor vizita și căutările.