Tactici de SEO pentru Bloguri – Ce Trebuie să Știi
Când vine vorba de promovarea și construirea traficului în vederea creșterii popularității blogurilor, unul dintre cel mai important factori este optimizarea SEO (Search Engine Optimization). Este vorba despre un proces pentru optimizarea și configurarea blogului în așa fel încât să se afle cât mai sus în rezultatele căutărilor efectuate pe căutătorii de mare viteză, precum Google, Yahoo sau Bing.
Însă cum se face aceasta? Care sunt cele mai bune tactici de SEO pentru bloguri?
Răspunsul este că există o mulțime de tactici pe care o persoană sau o companie pot folosi pentru a obține mai mult trafic și pentru a și-a crește popularitatea. Iată câteva din cele mai importante:
Crearea conținutului de calitate și relevant – Scopul SEO este ca conținutul tău de pe blog să apară pe primele pagini ale căutărilor relevante. Cu alte cuvinte, dacă ai vreodată o întrebare, oamenii ar trebui să găsească rezultatul pe care tu îl oferi. Ține cont de asta și încearcă să scrii conținut de calitate și relevant, cu teme actuale. Cercetează temele care sunt în trend și abordează-le într-un mod original și interesant.
Introducerea de cuvinte-cheie – Când scrii conținut, ține cont să incluzi cuvintele sau expresiile cheie relevante căutărilor pe care le fac oamenii. Cuvintele-cheie sunt termenii pe care oamenii îi folosesc pe căutătorii pentru a găsi conținut de calitate pe bloguri. Fii atent pe ce cuvinte sau expresii cheie te axezi, pentru că acestea trebuie să fie relevante potrivit temei postate.
Optimizarea titlurilor – Title tag-urile sunt titlurile fiecărui articol sau postare pe care le scrii pe blog. Acestea sunt importante pentru SEO deoarece sunt primul lucru care atrage atenția căutătorilor. Asigură-te că titlurile din articolele tale sunt precise, nu prea lungi și sunt cât se poate de relevante pentru conținutul pe care îl scrii.
4.Opimizarea URL-urilor – URL-urile sunt adrese pe care le folosim pentru a accesa un site. Aceste URL-uri pot fi folosite pentru a clasifica conținutul în căutări. Încearcă să-ți configurezi URL-urile astfel încât să reflecte tema postei și să conțină cuvintele cheie, contextul și termenii relevanti postului.
- Optimizarea conținutului pentru meta descrieri – Meta descrierile sunt descrierile scurte care apar în rezultatele căutărilor și care îți descriu conținutul pe care îl oferi. Meta descrieri optimizează și ele conținutul pentru SEO, așa că încearcă să le configurezi într-un mod intuitiv și să folosești cuvintele cheie și termenii relevanti, astfel încât să fie atractive pentru utilizatori.
6.Indexarea fondului de documente – Atunci când pe blogul tău sunt postate documente importante, precum PDF-uri și fișiere audio sau imagini, este important să le indexezi pentru ca căutătorii să le găsească. Dacă acestea nu sunt indexate, nu vor fi afișate în rezultatele căutării respective. Pentru a-ți proteja documentele și pentru a asigura indexarea lor corectă, asigură-te că ai configurat robots.txt și meta tag-urile „date- expirare” în mod corespunzător.
- Utilizarea h1, h2 și h3 Tags – Heading tags-urile sunt elemente importante pentru a pune în evidență și de a da sens conținutului unui site. Utilizând h1, h2 și h3 tags, vei asigura faptul că căutătorii cercetează conținutul într-un mod mai ușor și îl vor găsi mai ușor. Cu alte cuvinte li se va face mai ușor să-ți găsească conținutul și, astfel, să te găsească și să ajungă pe blogul tău.
8.Promovarea auromatică a postărilor – Nu ai cum sa uiți de promovarea postărilor. Promovarea postării se face prin intermediul rețelelor sociale. Pe lângă această, creează postări cu linkuri către vechi postări și articole pe blogul tău, astfel încât să promovezi blogul și să iei în considerare postările vechi pentru căutările online.
- Vizibilitatea off-page – Vizibilitatea off-page se referă la linkurile pe care le faci către alte site-uri sau bloguri din domeniul relevant al postării tale. Aceste linkuri sunt importante pentru că influențează rezultatele căutărilor, deoarece arată că acele pagini sunt importante și trebuie să fie luate în considerare. Asigură-te că linkurile tale încondeiază site-urile sau blogurile din domeniul tău și sunt foarte relevante.