Care sunt cele mai bune tactici de link building pentru SEO?

Link building-ul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că site-ul tău este indexat corect de motoare de căutare și că pozițiile tale în SERP (Rezultatele de pe paginile de rezultate ale motorului de căutare) sunt mai mari decât ale concurenței tale. Una dintre cele mai utilizate și eficiente strategii de link building este crearea unui backlink intern pentru a-ți crește autoritatea și mai mult, dar există și alte modalități prin care poți obține link-uri către site-ul tău. Dacă vrei să obții un site bine indexat de către motoare de căutare, va trebui să înveți cum să construiești link-uri organice și relevante.

Inainte de a te aprofunda in ultimele modalități eficiente de link building, poate fi util să înțelegem ce înseamnă Link Buildingul și de ce ar trebui să-ți construiești link-urile în primul rând.

Ce este link-ul de construire?  

Link-ul de construire este procesul prin care unele site-uri construiesc linkuri între ele și generează trafic și inteligență de brand la scara larga. Aceasta presupune un schimb reciproc de legături, și poate fi facută prin crearea de conținut de valoare și a forțării urmăritorilor tai sa creeze link-uri și sa le ofere altora. Linkurile sunt vitale pentru SEO, deoarece acestea pot indica autoritatea, relevanța și calitatea domeniului unei anumite site-uri în ochii motoarelor de căutare.

De ce link building este important pentru SEO?  

Link-ul de construire este important pentru SEO deoarece pot fi folosite pentru a oferi motoarelor de căutare o imagine mai bună a autoritatii și relevanței unui site web fața de concurenți sai. Un link relevant construit organic către un site web poate transmite acestuia un semnal de vot de încredere in cazul in care acea pagina se concentreaza pe anumite subiecte. Un numar mai mare de link-uri relevante vindeca clasarea pe motoarele de cautare și pot ajuta la crearea mai multă autoritate și notorietate a site-ului tău.

Cu ajutorul acestui articol, vom explora cele mai bune tactici de construire a link-urilor care ar putea fi folosite pentru a crea mai multa autoritate pentru site-ul tau.

  1. Publicații de invitație:

Publicațiile de invitații sunt unul dintre cele mai simple și mai eficiente modalități de a construi link-uri son site. Acestea implica trimiterea de invitații de link și continut direct către blog-uri și publicații autorizate, care au ca scop oferirea unei informații relevante, utile și valoroase pentru cititorii lor. Aceste tipuri de link-uri sunt foarte bune pentru SEO și pot ajuta la creșterea traficului și a autorității site-ului tău.

  1. Construirea link-urilor îmbunătățite:

Link-ul de construcție îmbunătățit se referă la crearea unui număr mai mare de link-uri către site-ul tău prin intermediul altor site-uri care sunt de fapt rezultatele căutărilor. Acest lucru implică crearea si publicarea de conținut relevant și premiat pe alte blog-uri și site-uri mari, împreună cu un link către site-ul tău.

  1. Link-urile pentru invitat:

Crearea de invitații pentru link-uri implică punerea în practică a unei liste de contacte și trimiterea unor invitații directe către proprietarii web pentru a cere un link către site-ul tau. Acest lucru poate fi realizat trimițând emailuri, publicând pe rețelele de socializare și chiar contactând editorii de articole pentru a avea în vedere legături către site-ul tău.

  1. Parteneriate strategice:

Parteneriatul strategic se referă la crearea de parteneriate cu producătorii de conținut și furnizorii de servicii care sunt interesați să construiască linkuri către site-ul tău, astfel încât să folosești acele link-uri pentru a-ți promova platforma. Acest lucru poate fi realizat prin discutii one-to-one, împărțirea conținutului, schimb de content și răsplatirea echitabilă pentru a construi relații durabile care ajută la construirea de link-uri.

  1. Link-uri cu autoritate mare:

Unul dintre cele mai bune modalități de obținere a link-urilor de înaltă calitate și autoritate este să vizezi publicații web cu autoritate mare. Aceasta implică găsirea unei știri sau unui eveniment care este relevant pentru site-ul tău și trimiterea unei invitații directe către aceste publicații. Acest lucru te va ajuta să obții link-uri de înaltă calitate și autoritate de la site-uri cu autoritate mare.

  1. Link-uri în rețelele sociale:

Link-urile din rețelele sociale sunt un alt mod eficient de a construi link-uri către site-ul tău. Acesta implică crearea de conturi în rețelele populare precum Twitter, Linkedin, Facebook și Google Plus și oferirea de link-uri din aceste rețele în aceleași conținut.