Yoast SEO vs SEOPress

Yoast SEO și SEOPress sunt instrumente populare pentru optimizare SEO. Aceste pluginuri extind WordPress, oferind câteva instrumente de bază pentru proprietarii de site-uri care doresc să-și îmbunătățească prezența în motoarele de căutare și rezultatele căutării. Acest articol discută avantajele și dezavantajele Yoast SEO și SEOPress și ce trebuie luat în considerare atunci când se optează pentru unul dintre ele.

Ce este SEO?  

Înaintea începerii discuției Yoast SEO vs. SEOPress, este important să se înțeleagă ce este SEO și cum acesta poate îmbunătăți rezultatele în căutare. SEO reprezintă o strategie de optimizare a unui site web care se bazează pe ceea ce fac motoarele de căutare și folosirea unor tactici și factori care ajută un site să își îmbunătățească poziția în motoarele de căutare. Aceste tactici pot include keyword research, backlink-uri, și crearea de conținut optimizat.

Yoast SEO  

Yoast SEO este un instrument simplu de optimizare SEO pentru WordPress. El oferă o funcționalitate simplă care se adresează începătorilor. Pluginul a fost construit sub forma unei anumite “cale”, cu fiecare pas fiinc explicat și facil de realizat.

Caracteristici Principale

Yoast SEO are câteva caracteristici de bază. Acestea includ:

• Verificarea SEO – acest lucru vă ajută să verificați căutările și cuvintele cheie pe baza lor de cercetare și te ajută să obții o buna rankingul in motoarele de căutare.
• Xml sitemaps – sunt esențiale pentru a ajuta indexarea mai buna a motorului de căutare a site-ului.
• Schema Markup – acest lucru va ajuta motorul de căutare sa compreneasca mai bine conținutul unui site și va ajuta la creșterea șanselor de indexare.
• Comenzi de încurajare a căutării – acestea vin sub forma de linkuri către alte pagini și ajuta la creșterea numărului de vizite și pagini văzute pe site.

Dezavantaje Yoast SEO

Acest instrument de optimizare SEO este destul de simplu și, deoarece acesta oferă doar opțiuni de bază, nu oferă o serie de avantaje mai avansate. Cu toate acestea, pluginul are, de asemenea, câteva dezavantaje. Acestea includ:

• Instrumentele SEO sunt limitate – pluginul oferă doar câteva instrumente de bază, ceea ce înseamnă că nu vă poate oferi beneficiile strategiilor avansate de SEO.
• Dificil de utilizat – la fel ca majoritatea pluginurilor WordPress, Yoast SEO poate fi destul de dificil de utilizat.
• Pluginul este încărcat destul de încet – din cauza dimensiunii lui, pluginul poate încetini încărcarea și viteza site-ului.

SEOPress  

SEOPress este un plugin SEO pentru WordPress care se concentrează pe avansările SEO. Acesta oferă un sistem avansat de controale pentru a vă ajuta să vă optimizați și să urmăriți rezultatele căutării.

Caracteristici principale

• Optimizarea paginilor – Pluginul poate fi folosit pentru a optimiza pagini pentru căutările corespunzătoare și pentru a le îmbunătăți ranking-ul în motoarele de căutare.
• Schema de date – acesta oferă o schemă de date optimizată pentru a ajuta la îmbunătățirea vizibilității în motoarele de căutare.
• Monitorizare și alerts – Pluginul include funcționalități de monitorizare și alerte pentru a vă ajuta să urmăriți și să îmbunătățiți rezultatele căutării.
• Roadmap SEO – acesta oferă roadmap-uri pentru a vă ajuta să învățați mai mult despre SEO și să creați o strategie SEO optimizată.

Dezavantaje SEOPress

• Unele setări de SEO sunt destul de dificil de înțeles pentru începători – acest lucru poate fi un dezavantaj dacă utilizatorul nu are cunoștințe avansate de SEO și ține cont de setările mai complicate.
• Pluginul poate încetini viteza site-ului – în special când sunt active mai multe setări.
• Costuri ridicate – Pluginul SEOPress vine cu un cost mai mare față de Yoast SEO.

Care se folosesc?  

Atunci când se compară Yoast SEO vs. SEOPress, care plugin trebuie utilizat depinde de ceea ce cauți de la acesta. Dacă îți place un instrument de optimizare SEO simplu, Yoast SEO ar fi o alegere bună.