Top sfaturi SEO pentru optimizarea pentru motoarele de căutare vocale

In zilele noastre, industria SEO se transforma rapid, si tehnologia vocea devine din ce in ce mai importanta. Conform unui studiu al lui Google si comScore din 2018, 40% din adultii din intreaga lume interogheaza un dispozitiv inteligent cel putin o data pe saptamana si 77% dintre proprietarii acestor device-uri utilizeaza dispozitivele lor pentru a cauta informatii. De asemenea, exista alte statistici care arata ca aproape jumatate dintre adultii din Statele Unite folosesc device-uri metalice pentru a cauta pe internet.

In acest context, este din ce in ce mai important pentru brandurile si proprietarii de site-uri sa optimizeze website-urile lor pentru motoarele de cautare vocale, astfel incat sa captezeoptimiza si sa foloseasca trendurile emergente. Pentru a va ajuta in acest sens, iata principalele sfaturi pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand incercati sa optimizati website-ul pentru aceste tipuri de cautari vocale.

Sfaturi SEO pentru optimizarea pentru motoarele de căutare vocale  

  1. Utilizarea cuvintelor cheie relevante

Utilizarea cuvintelor cheie relevante este una dintre cele mai importante tehnici SEO pe care trebuie să le luați în considerare atunci când încercați să optimizați pentru motoarele de căutare vocale. Atunci cand lucrati la construirea continutului, asigurati-va ca folositi cuvintele cheie potrivite si acele cuvinte cheie care vor atrage trafic de la cei care folosesc motoarele de cautare vocale.

  1. Utilizarea frazei cheie corecte

Atunci cand incercati sa optimizati website-ul pentru motoarele de cautare vocale, nu uitati sa va concentrati si pe utilizare corecta a frazei cheie. Deoarece motoarele de cautare vocale acorda mai multa importanta cuvintelor cheie si frazelor cheie, asigurati-va ca includeti acele cuvinte cheie si fraze cheie specifice care vin in minte cand se gandesc la businessul dvs. si care pot fi folosite pentru a cauta pe internet.

  1. Utilizarea unui limbaj natural si a intrebarilor frecvente

Unul dintre cele mai bune moduri de a optimiza website-ul pentru motoarele de cautare vocale este sa utilizati limbajul natural. Cuvantul cheie cautat poate fi folosit in text, dar poate fi facut mai natural printr-o intrebare frecventa sau o propozitie larga. De asemenea, problema raspunsului pe care il oferiti ca raspuns la intrebarea respectiva trebuie sa fie relevant si cuprinzator.

  1. Optimizarea laturii tehnice

Optimizarea laturii tehnice a website-ului este, de asemenea, importanta atunci cand lucrati la SEO pentru motoarele de cautare vocale. Motoarele de cautare vocale dau foarte importanta conexiunii si incarcarii website-ului si, astfel, este esential sa gasiti si sa rezolvati toate erorile website-ului si sa asigurati o conexiune rapida si un timp scurt de care website-ul.

  1. Creati raspunsuri scurte si concise

Lumea in care traim se misca foarte repede, astfel incat utilizatorii tind sa caute si sa primeasca informatii cat mai repede posibil. Prin urmare, este important sa creati raspunsuri scurte si concise pentru site-ul dvs. In acest caz, luati in considerare utilizarea cuvintelor cheie asociate cu intrebarea, pentru a crea un raspuns care sa poata fi citit rapid si in mod eficient.

  1. Utilizarea structurii card-urilor

Structura card-urilor se refera la prezentarea informatiilor pe ecran, astfel incat sa poata fi aratata intr-o maniera organizata si logica. Card-urile pot fi de mai multe tipuri, precum rezultatii de cercetare, produse, sau chiar adrese personalizate. Structurarea card-urilor pe site-ul dvs. va fi esentiala pentru optimizarea sa pentru motoarele de cautare vocale.

  1. Asigurati-va ca vorbitorii din cadrul smartphone-urilor pot sa sune website-ul dvs.

Atunci cand lucrati la SEO pentru motoarele de cautare vocale, asigurati-va ca website-ul dvs. este conectat cu smartphone-urile vorbitorilor. Acest lucru va permite vorbitorilor sa sune website-ul dvs. fara sa aiba nevoie sa se foloseasca de telefon. Prin urmare, aceasta este o strategie de marketing excelenta care poate atrage mai multi vizitatori pe website-ul dvs.

  1. Utilizarea metadata

Chiar si atunci cand lucrati la SEO pentru motoarele de cautare vocale, trebuie sa acordati importanta metadata. Utilizarea metadata poate fi foarte importanta deoarece acestea se refera la titlurile, descrierile si cuvintele cheie asociate cu website-ul dvs. meticulos si care ajuta la afisarea in mod corespunzator in rezultatele cautarii. Prin urmare, intr-un mod, metadata ajuta motoarele de cautare vocale sa afiseze rezultatele relevante pentru utilizatorii care cauta pe website-ul dvs.

  1. Utilizarea IA pentru optimizare

De asemenea, fiind vorba de SEO pentru motoarele de cautare vocale, trebuie sa luati in considerare si utilizarea Inteligentei Artificiale (IA). AI-ul poate ajuta la analizarea și afișarea rezultatelor relevante pentru motoarele de căutare vocale. AI poate și oferi intuitii despre ce conținut să fie îmbunătățit, care ajută la optimizarea website-ului pentru motoarele de căutare vocale.

  1. Construirea legaturilor

O altă tehnică esențială pentru optimizarea pentru motoarele de căutare vocale este construirea legăturilor. Cu toate acestea, construirea conectorilor non-spamm este dificila. Exista nevoia de a crea link-uri relevante si valoroase pe site-urile web externe astfel incat site-ul dvs. sa poate fi indexat si clasificat in motoarele de cautare corespunzatoare.