Top sfaturi SEO pentru îmbunătățirea experienței mobile

Introducerea nu poate lipsi atunci cand vine vorba de SEO sau marketingul online. Mobilul este azi chiar mai important decât in trecut, din acest motiv, optimizarea experientei mobile este cheia pentru a obține un avantaj competitiv și pentru a obține trafic și performanță pe piața online.

Deoarece utilizatorii de smartphone se orientează către dispozitive mobile pentru a avea acces la informatii și a face achizitii în magazinele online, o experienta optimiza pentru mobile devine o parte esentâla a optimizarii SEO.

Din fericire, exista destule strategii SEO care pot fi implementate pentru a îmbunatati experienta mobile. În continuare veți găsi șapte top sfaturi SEO pentru îmbunatatirea experientei mobile pe care le puteti folosi pentru situl dvs. web.

  1. crearea unui site responsive

Primul pas și cel mai important din optimizarea SEO pentru experienta mobile este crearea unui site responsive. Un site responsive este conceput pentru a se adapta și a reacționa automat la dimensiunea și rezolutia ecranului unui dispozitiv. Acesta se poate schimba în modul grila pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență vizuală. Un sites optimizat pentru dispozitive mobile poate asigura ceva ce se numește „experiență uniformă”, care poate oferi utilizatorilor accesabil la informațiile care contează în pagina web, chiar și când navighează de pe dispozitive mobile.

  1. Optimizarea vitezei de încărcare

Viteza de încărcare poate influența pozita dvs. pe motoarele de căutare și, în cele din urmă, experienta mobila. Una din principalele tehnicile SEO pentru mbunătățirea experientei mobile este măsurarea și optimizarea vitezei de încărcare ale site-ului dvs. web. Pentru a testa viteza de încărcare, puteți folosi unelte precum Google PageSpeed ​​Insights sau GTmetrix. Aceste instrumente pot verifica și analiza website-ul și pot oferi recomandari cu privire la optimizarea vitezei de încărcare a site-ului dvs. web, de exemplu, comprimarea imaginilor și micșorarea fisierelor JavaScript și CSS.

  1. Optimizarea continutului

O alta tehnica SEO esențială pentru îmbunatatirea experientei mobile este optimizarea continutului. Una dintre cele mai importante schimbări pe care le puteți face în acest sens este scrierea de conținut optimizat pentru căutare atat pentru desktop, cat si pentru mobile. Acest lucru se poate face prin crearea de conținut scurt, concis, cu cuvinte cheie și meta description relevante.

De asemenea, este important sa ne asezam conținutul pe pagini web cu încadrare puternica si sa folosim titluri si paragrafe precise. Acest lucru nu numai ca va face conținutul mai citit, dar, de asemenea, il va face mai usor de scanat si ne va permite sa adaugam cuvinte cheie si meta tags pentru a-L optimiza mai bine.

  1. Optimizare pentru cerințele mobile-first ale Google

Google a introdus in 2018 mobile-first indexing. Acesta înseamnă că Google recunoaște website-ul optimizat pentru dispozitivele mobile ca fiind principala versiune a site-ului web și va recunoaște aceasta versiune pentru a stabili ejacare pe SERP-uri. Pentru a se conforma indexarii mobile first, trebuie efectuate urmatoarele lucruri:

• restructurarea conținutului în pagina web și asigurarea că versiunea pentru mobil conține același conținut decât versiunea desktop;

• verificarea ancora includerea cuvintelor cheie in interiorul link-urile și conținutului;

• asigurarea că încărcarea și navigarea pe paginile mobile sunt ușoare;

• asigurarea că umplerea corectă a meta tag-urilor și cuvintelor cheie relevante;

• comprimarea imaginilor pentru a micsora viteza de încărcare; și

• limitarea utilizării elementelor care pot afecta viteza de încărcare.

  1. Optimizarea pentru AMP

AMP (acceleratie mobila) este o tehnica SEO care ajuta la optimizarea website-ului pentru viteza de încărcare a paginilor web ale dispozitivelor mobile. AMP are o versiune speciala creata pentru pagini web optimizate pentru mobile care sunt scrise într-un cod HTML simplificat. Prin realizarea de pagini AMP, aceeași experiență de navigare și încărcare rapid va fi oferită în toate browser-ele și cu toate dispozitivele.

De asemenea, pagini AMP pot ajuta la îmbunatatirea ranking-ului SERP, deoarece Google oferă pozite înalte pentru site-urile care se încărcă rapid. Atunci când construiți pagini AMP, este important să includeți și toate elementele necesare, înclusiv meniuri, etichete, meta tag-uri, imagini, etc.

  1. Folosiți thumbnail-uri auto-generate

O alta tehnica SEO pentru îmbunatățirea experientei mobile este adaugarea de thumbnail-uri autogenerat pentru partajarea paginii web. Acestea sunt imaginile mici embedate pe pagina web care se afisează când sunt partajate acele pagini pe rețele sociale. Thumbnail-urile autogenerate sunt concepute pentru a oferi o experiență trans-mediu și intuitiva chiar și în fluxurile mobile. Acestea pot fi realizate cu ajutorul unor plugin-uri SEO și ajuta, de asemenea, la îmbunatatirea experienței de partajare a utilizatorilor.