SEO vs optimizarea pentru motoarele de căutare în jocuri: care este mai important pentru afacerea ta?

Intrebarea “SEO vs optimizare pentru motoarele de cautare in jocuri: care este mai important pentru afacerea ta?” este una la care multi proprietari si manageri de afaceri se gandesc cu siguranta. Optimizarea SEO si optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri sunt ambele importante pentru afacerea ta, insa variaza in functie de scopul si obiectivele tale. In cele ce urmeaza, vom explora aceste variante si cum le-ai putea folosi pentru a se potrivi cu afacerea ta.

Ce este SEO-ul și de ce este important?

Search Engine Optimization (SEO) este un ansamblu de strategii, tehnici si tactici de marketing online care se concentreaza pe imbunatatirea pozitiei site-ului web in rezultatele motoarelor de cautare organice. SEO este, in principal, structurarea paginilor web si a continutului pentru a creea o experienta optimizata pentru utilizatorii motoarelor de cautare.

Optimizarea SEO poate ajuta la cresterea traficului catre site-ul tau web daca se implementeaza corect. Acest lucru se poate face prin optimizarea continutului, prin crearea de linkuri, inregistrarea site-ului in directoare, monitorizarea pozitiii site-ului in motoarele de cautare si optimizarea codului HTML. Cu toate acestea, un efort bine structurat si continuu poate ajuta la imbunatatirea pozitiei clasamentului in cautarile organice.

Ce este optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri si cum este diferita fata de SEO?

Optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri se concentreaza pe promovarea aplicatiilor si jocurilor in motoarele de cautare specifice.

Cu toate ca este executat in mare parte in afara jocurilor, SEO poate fi folosit si pentru optimizarea aplicatiilor si a jocurilor. Cu toate acestea, exista o diferenta mare intre SEO pentru pagina web si optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri.

Optimizarea SEO se concentreaza pe SEO pentru pagini web, cum ar fi optimizarea continutului web, crearea de linkuri web, monitorizarea pozitia site-ului in motoarele de cautare si optimizarea codului HTML.

Optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri se concentreaza mai mult pe detaliile din interiorul jocurilor, cum ar fi prezentarea jocului pe AppStore si Google Play, prezentarea jocului in directoare si forumuri specializate, optimizarea titlurilor si a descrierilor jocurilor, mentionarea jocului in motoarele de cautare specificate pentru jocuri si optiuni de point scoring.

Cum poti folosi SEO si optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri pentru a-ti promova afacerea ta?

Foloseste SEO si optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri pentru a-ti promova afacerea ta folosind cateva dintre urmatoarele optiuni:

  1. Ramp up your website’s on-page and off-page SEO tactics.

Daca vrei sa iti maresti traficul in site-ul tau si sa iti imbunatatesti pozitia in clasamentul motoarelor de cautare, atunci trebuie sa aplici optimizarea SEO pe pagina si in afara paginii. Poti incepe cu un audit SEO, urmat de modificari interne si externe. Odata terminat auditul, vei avea nevoie de un plan de lucru pentru diferitele elemente de optimizare, si anume: cod HTML, continut, linkuri, optimizare pentru dispozitive mobile si altele.

  1. Promoveaza aplicatiile si jocurile tale in AppStore si Google Play store.

AppStore si Google Play store sunt cele mai importante magazie de aplicatii si jocuri. Acestea sunt disponibile pentru utilizatorii de pe intreaga planeta. Pentru a te asigura ca aplicatia ta este indexata in motoarele de cautare din aceste magazine, trebuie sa-ti prezinti jocul in mod corespunzator si sa il implementezi in timp. Potriveste titlurile si descrierile, pastreaza toate informatiile actualizate si adauga detalii vizuale (imagini, videoclipuri de prezentare, imagini de fundal, etc.), acestea fiind extrem de importante pentru promovarea intr-un AppStore sau Google Play.

  1. Cauta directoare de specialitate si forumuri de discutii.

Exista numeroase directoare si forumuri viftate exclusiv pentru jocuri. Aceste directoare ajuta la cresterea vizibilitatii jocurilor in motoarele de cautare, pe masura ce linkurile facute devin active. In plus, jocurile si aplicatiile pot fi discutate pe forumurile de discutii, ajutand astfel la generarea de stiri si interes.

  1. Mentine continutul actualizat.

Continutul tau este o parte vitala in ceea ce priveste optimizarea SEO si optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri. Urmeaza-ti planul de continut si asigura-te ca in mod constant adaugi articole si informatii noi despre joc si aplicatie. Acest lucru nu numai ca te va ajuta sa mentii o credibilitate ridicata atunci cand vine vorba de motoarele de cautare, dar, de asemenea, va ajuta la mentinerea interesului in jurul produsului tau.

Atunci cand vine vorba de SEO vs optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri, exista diferente importante intre cele doua. SEO se concentreaza mai mult pe SEO pentru pagina web, in timp ce optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri se concentreaza mai mult pe detaliile din interiorul jocurilor. In consecinta, este important sa stii ce sa alegi si sa folosesti pentru afacerea ta, in functie de scopurile si obiectivele tale.

Cu toate acestea, poti folosi ambele variante in mod eficient pentru a-ti promova afacerea folosind optiuni, cum ar fi: ramping up your website’s on-page and off-page SEO tactics, promovand aplicatiile si jocurile tale in AppStore si Google Play store, cautand directoare de specialitate si forumuri de discutii, si pastrand continutul actualizat.

Indiferent de alegerile tale, SEO si optimizarea pentru motoarele de cautare in jocuri sunt ambele importante pentru afacerea ta. Deci, asigura-te ca reevaluezi periodic optiunile si sa faci alegerile potrivite in functie de obiectivele si scopurile tale.