SEO vs blogging: care este mai important pentru clasamentul în motoarele de căutare?

SEO (Searh Engine Optimization) și blogging sunt două modalități de a crea conținut pentru a-ți promova afacerea și produsele sale pe motoarele de căutare. Cu toate acestea, există o controversă căreia îi este destinată întrebarea “Care este mai important pentru clasamentul în motoarele de căutare – SEO sau blogging?”.

În acest articol, vom analiza cele două metode și vom afla cu exactitate care dintre ele este mai important pentru a te clasa mai sus în rezultatele motoarelor de căutare.

Ce este SEO și de ce este important?

SEO sau (Optimizare pentru motoare de căutare) este un termen folosit pentru descrierea procesului prin care este optimizată paginile web în vederea optimizării clasamentului acestora în motoarele de căutare. Aproximativ 90% din internauți folosesc motoare de căutare online cum ar fi Google, Yahoo și MSN pentru a găsi informații despre produsul sau serviciul lor. Clasând cât mai sus în motoarele de căutare înseamnă mai mulți vizitatori pe site-ul tău și, implicit, mai multe vânzări.

A fi în topul rezultatelor motoarelor de căutare necesită o înțelegere complexă a factorilor care afectează clasamentul. SEO se referă la acte și factori pe care editorii web le pot modifica prin editarea site-ului lor web.

Cum functionează SEO

Există trei factori de bază pentru SEO: conținutul, codul web și linkurile care vin către site-ul tău. Pentru a fi în poziția optima pe Google sau pe alte motoare de căutare, conținutul trebuie să fie relevant. Codul web trebuie să fie optimizat pentru a fi citit de motoarele de căutare, iar linkurile care vin către tine ar trebui să fie din surse de încredere și credibile.

Principalele lucruri pe care trebuie să le cunoasca un editor web despre SEO

Iată principalele lucruri pe care trebuie să le știe un editor web despre SEO:

  1. Cel mai important lucru este conținutul. Fără conținut relevant și valoros pentru publicul tău țintă, SEO nu va funcționa.

  2. Utilizarea unor CSS sau JavaScript limitează eficiența SEO. Limitează-le folosirea cât mai mult posibil.

  3. Utilizați URL-urile curate sau URL-urile folosind cuvinte cheie pentru a vă ajuta să fiți clasați.

  4. Utilizați cuvintele cheie inovatoare pentru a vă îmbunătăți are clasamentul în motoarele de căutare.

  5. Linkurile externe sunt extrem de importante pentru clasamentul în motoarul de căutare.

  6. Redactați conținutul într-un mod natural. Scopul este să convingi cititorul nu să înșele motoarele de căutare.

Ce este blogging?

Blogurile sunt scurte articole publicate regulat pe un website sau pe un blog care pot fi folosite pentru a furniza informații actualizate privind produsele și serviciile companiei tale. Acestea pot fi folosite pentru a informa visitatorii site-ului despre actualizările produselor și serviciilor, noile produse și servicii lansate, evenimente și alte informații utile despre companie.

Blogurile pot fi postate la intervale regulate, asemenea unui diar online. Acest lucru îi ajută pe vizitatorii site-ului să fie la curent cu toate noutățile și, în același timp, să revină pe site-ul tău în căutarea noutăților.

Blogurile sunt, de asemenea, folosite pentru a crea linkuri către site-ul tău, mai ales cele care conțin cuvintele cheie pe care dorești să fii clasat mai sus în motoarele de căutare. Utilizarea unui blog pentru a genera linkuri către site-ul tău poate ajuta la creșterea nivelului tău în rezultatele motoarelor de căutare.

Ce este mai important pentru clasamentul în motoarele de căutare – SEO sau blogging?

Ori de câte ori discuția vine la SEO vs Blogging, poziția majorității SEO este că SEO trebuie să fie prima opțiune pentru orice website. Și acest lucru este adevărat – SEO este cheia pentru clasarea în motoarele de căutare.

Cu toate acestea, se poate spune că blogging-ul poate servi ca o bază pentru SEO. Blogging-ul poate fi utilizat pentru a crea un conținut bogat și relevant care poate fi optimizat pentru motoarele de căutare și poate ajuta la creșterea vizibilității și autorității website-ului tău.

Prin urmare, este dificil să fii de acord cu una sau alta. SEO și Blogging lucrează împreună pentru a ajuta la îmbunătățirea clasamentului website-ului tău în motoarele de căutare. Prin urmare, este recomandat să folosiți ambele metode pentru a obține rezultatele dorite. Un conținut bogat și optimizat corect poate ajuta enorm la creșterea clasamentului în motoarele de căutare.