Moz vs Google Analytics

Moz si Google Analytics sunt ambele instrumente puternice pe internet, dar sunt folosite în moduri diferite. Moz se concentrează pe construirea clasamentului și optimizarea SEO, în timp ce Analytics urmărește și analizează comportamentul utilizatorilor. Dacă sunteți în căutarea mijloacelor de a măsura și a urmări succesul digital al afacerii, potrivirea corectă a instrumentului este foarte importantă. Această postare are scopul de a examina Moz și Google Analytics pentru a vă ajuta să decideți care ar fi cea mai bună opțiune pentru afacerea dvs.

Ce este Moz și Google Analytics?

Informațiile de mai departe vă vor ajuta să înțelegeți mai bine cum funcționează ambele platforme și cum aceasta poate îmbunătăți în mod semnificativ activitatea de marketing digital.

Moz 

Moz este o platformă avansată de marketing digital care se concentrează pe managementul clasamentului și optimizarea motorului de căutare. Moz oferă și instrumente pentru monitorizarea performanței SEO și cercetarea cuvintelor cheie, ajutând astfel oamenii de marketing să-și măsoare performanța și progresul SEO.

În plus, Moz are funcționalități de analiză, precum MozBar și Link Explorer. Unele dintre caracteristicile cheie ale Moz includ:

 • Mulțumiri Moz: MozRank permite oamenilor să monitorizeze link-urile pe care site-ul lor le primește și să-și urmărească clasamentele către domeniu.

 • Analiză cuvânt cheie: Moz analizează cuvintele cheie și ajută utilizatorii să stabilească cuvinte cheie relevante și să optimizeze conținutul propriu în mod corespunzător.

 • Linkuri de cercetare: Instrumentul de cercetare a link-urilor Moz vă ajută să vă monitorizați backlink-urile, precum și să urmăriți progresul comparativ al competitorilor.

 • Rapoarte rapide: Platforma oferă vizualizări utile ale clasamentului și a performanței SEO.

Google Analytics 

Google Analytics este una dintre cele mai populare platforme de analiză a datelor companiilor. Google Analytics are câteva obiective diferite față de Moz, urmărind, în schimb, comportamentul utilizatorilor pe site. El îi ajută pe proprietarii de site-uri să înțeleagă mai bine dacă site-ul lor este eficient și să ia decizii înțelepte.

În plus, Google Analytics vă oferă o înțelegere profundă a tuturor contribuțiilor de marketing în principal, precum și o prezentare transparentă a traseului utilizatorului de la prima intrare pe site până la ieșirea sa. Unele dintre caracteristicile cheie ale Google Analytics includ:

 • Traseul utilizatorilor: Google Analytics vă ajută să urmăriți traseul pe care îl urmează utilizatorii în site-ul dvs. incluzând acțiuni pe pagină și tranzacții. Aceasta vă oferă înțelegerea importantă a tuturor informațiilor necesare pentru a vă îmbunătăți eficacitatea site-ului dvs. web.

 • Rapoarte îmbunătățite: Google Analytics a îmbunătățit multe dintre rapoartele sălii de consiliu și le-a îmbunătățit și mai mult pentru a oferi utilizatorilor mai multe informații vizuale, în scopul înțelegerii mai bune a traseului utilizatorului.

 • Rezultate segmentate: Google Analytics vă permite să vă segmentați și să urmăriți rapoartele în funcție de profilul utilizatorului sau al grupurilor bazate pe locație, dispozitiv, traseu de navigare și alte factori.

 • Configurați evenimente: Google Analytics vă oferă și posibilitatea de a defini evenimente personalizate, cum ar fi semnup-uri, completări formulare, abonări etc., astfel încât să puteți măsura mai bine performanța site-ului dvs. web.

Comparația Moz vs Google Analytics  

Moz și Google Analytics sunt destul de diferite. În timp ce Moz se concentrează pe clasamentele și optimizarea SEO, Google Analytics se concentrează pe comportamentul utilizatorilor în site, oferind o înțelegere mai profundă a traseului acestora pe întreaga platformă. Iată o listă rapidă de provocări și beneficii pentru fiecare platformă:

Moz

 • Facilitează monitorizarea și optimizarea motorului de căutare

 • Rapoartele sale sunt accurate și utile pentru a vă ajuta să vă monitorizați clasamentele și să vă urmăriți link-urile.

 • Poate fi costisitor pentru unele afaceri mici și nu oferă în mod direct informațiile legate de comportamentul utilizatorilor.

Google Analytics

 • Monitorizează eficient comportamentul utilizatorilor și traseul acestora

 • Este gratuit și ușor de configurat

 • Rapoartele sale detaliate sunt potrivite pentru afaceri mici și mari

 • Nu oferă informații specifice sau informații SEO despre clasamentul și link-urile dvs.