Cum să utilizăm Twitter pentru SEO?

Cum să Utilizăm Twitter pentru SEO?  

Twitter este una dintre cele mai bune platforme pentru a vă menține în legătură cu ceea ce se întâmplă în lume și, atunci când utilizat corect, poate fi una dintre cele mai puternice instrumente marketing pe care le puteți folosi pentru a construi și promova o prezentare autentică în fața publicului și, implicit, pentru a crește ratingul dvs. SEO și traficul.

Deși SEO nu e neapărat corelat direct cu Twitter, site-urile mari și recunoscute precum New York Times și Forbes au dovedit că aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a vă conecta cu publicul și bunul nume al site-ului dvs. aceasta crescând implicit și rankingul pe motoarele de căutare, făcându-l destul de clar că Twitter poate fi ocomponentă esențială a strategiei dvs. de SEO.

În acest articol, vă vom arăta cum să folosiți Twitter pentru a vă îmbunătăți strategia de SEO și pentru a vă apropia de obiectivele dvs. de marketing online.

SEO și Twitter: Cum funcționează?  

Înainte de a merge mai departe, este important să înțelegeți cum funcționează SEO și cum vă poate ajuta Twitter-ul. SEO reprezintă setul de principii și proceduri prin care marcatorii se asigură că site-urile web pot fi indexate corect de Google și alte motoare de căutare, iar Tweet-urile sunt unele dintre cele mai populare instrumente de marketing pe care le folosesc pentru a-și promova produse și servicii prin intermediul rețelelor sociale.

Cu alte cuvinte, SEO și Twitter se completează reciproc și pot de fapt funcționa împreună pentru a vă face mai vizibili pe motoarele de căutare. În acest caz, va trebui să țineți cont de câteva elemente cheie ale strategiei de promovare a site-ului dvs. pe Twitter:

  1. Îmbunătățirea conținutului de pe site

Cel mai important lucru care trebuie luat în considerare atunci când se utilizează Twitter pentru SEO este calitatea conținutului de pe site-ul dvs. Motivul pentru aceasta este că SEO se bazează pe conținutul de calitate, astfel încât să poată oferi utilizatorilor o experiență memorabilă. De exemplu, dacă conținutul pe site-ul dvs. este redundant, este destul de evident că nu veți obține multe dintre beneficiile SEO pe care le-ați putea obține altfel.

Cu cât conținutul pe site-ul dvs. este mai interesant, mai bine scris și mai pertinent pentru utilizator și motoarele de căutare, cu atât îl veți vedea pe motoarele de căutare în rezultatele căutării.

Așadar, înainte de a folosi Twitter pentru a vă promova conținutul, asigurați-vă că acesta este ceea ce se așteaptă de la el.

  1. Realizarea unei prezențe mari pe Twitter

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care vă poate ajuta Twitter în SEO este realizarea unei prezențe mari și puternice pe acest mediu social. De exemplu, cu cât mai mulți oameni sunt angajați în conversațiile și activitatea dvs. pe Twitter, cu atât mai mult veți fi capabili să atrageți trafic către site-ul dvs., fapt ce va duce la creșterea ratingului SEO și a visibilității dvs..

Având în vedere acest lucru, se recomandă să vă deschideți conturi pe toate platformele de socializare în care veți putea promova în mod eficient site-ul dvs., inclusiv Twitter, Facebook și LinkedIn, și să vă asigurați că veți folosi această platformă pentru a răspândi și promova date despre produsele și serviciile pe care le oferiți.

Vă poate ajuta să utilizați tool-uri de gestionare a rețelelor sociale, precum Buffer și HootSuite pentru a vă ajuta să postați cu regularitate. Aceste instrumente pot fi de asemenea utilizate pentru a monitoriza activitățile conturilor dvs., astfel încât să puteți răspunde la toate conversațiile importante care se desfășoară pe platformă și să vă păstrați relevanța și popularitatea pe Twitter.

  1. Promovarea Site-ului prin intermediul Tweet-urilor

Ultimul și cel mai important pas pe care trebuie să îl luați când folosiți Twitter pentru SEO este să creați conținut interesant și relevant pentru utilizatorii de pe site și să îl promovați prin tweet-uri. Astfel, folosind hash-ul # și tag-urile relevante către produsele și serviciile oferite de site-ul dvs., veți putea maximiza numărul de vizitatori și implicit, veți putea crește ratingul pe care site-ul dvs. îl ia la motoarele de căutare.