Cum să utilizăm marketingul de conținut video pentru SEO?

Odată cu avansarea tehnologiei și a vechilor metode de marketing, industria marketingului digital și-a descoperit uniunea explozivă cu producția video. Folosirea continutului video pentru SEO a crescut de asemenea exponențial în ultimii ani ca răspuns la crescândă înțelegere a impactului pe care îl poate avea SEO asupra rezultatelor și a experientei utilizatorului.

Cum se poate folosi marketingul de conținut video pentru SEO  

Cu toate că SEO face referire la crearea de directoare, linkuri și cuvinte cheie, folosirea conținutului video merită luată în considerare pentru a urca rândurile în SERP-urile Google. Continutul video poate fi foarte eficient, cu așteptări mai mari de câștig în prezența pe piața de căutare, obținerea de clasare superioară în rezultatele căutărilor și crearea unui brand cu adevărat memorabil. Iată câteva moduri în care marketingul de conținut video poate fi utilizat pentru SEO și crearea de trafic:

  1. Maximizează traficul organic

Fiecare link creează o rată de click și de răspuns, iar conținutul video se bucură de asemenea de traficul generat din surse organice. Dacă te vei strădui să oferi contetul video mai sus în indexul căutărilor, vei observa că se poate ascunde într-o anumită categorie suficient pentru a genera un trafic mare. Conținutul video oferă o abordare mai interactivă și interesantă pentru vizitatorii web, în timp ce ți se oferă oportunități SEO pentru a-ți face mai vizibile produsele și serviciile.

  1. Crează link-uri către paginile site-ului tău

Link-urile sunt liantul care face posibilă clasificarea site-ului tău în motorul de căutare. Acestea te pot ajuta să te îmbunătățești pe lângă concurenții tăi. Atunci când vorbiți despre link-uri, ar trebui să luați în considerare folosirea site-urilor terțe ca YouTube și Vimeo, care sunt excelente pentru a te conecta cu publicul tău potențial și pentru a obține link-uri back către site-ul tău.

  1. Creează conținut viral

Deși un clip video foarte bun nu garantează că va deveni viral, strategiile de marketing și promovarea în mod corespunzător te poate ajuta să obții impactul potrivit și să te faci remarcat. Dacă piața ta se întoarce pe internet pentru a se informa și ia decizii de achiziții, uimirea, amuzarea și informarea lor poate fi foarte benefică.

  1. Îmbunătățește-ți rezultatele din tests A/B

Creeând și implementând clipuri video în launch-urile tale anterioare, google poate ajusta algoritmii în mod direct pe baza rezultatelor anterioare. Acest lucru se face prin îmbunătățirea continuă a performanței și a răspunsului în ceea ce privește tastarea și comercializarea promovată. Oricare ar fi rezultatele, spiritual video îți poate oferi informații cheie despre așteptările publice și poate fi distribuit în diferite locații pentru a se asigura că mesajul tău poate fi văzut.

  1. Creste calitatea back link-urilor

Link-urile devin din ce în ce mai importante pentru rank-urile înalte pe piața de căutare. Calitatea, din acest punct de vedere, poate conta mai mult decât cantitatea. Cu cât oamenii pot pentru a mentine strategia link-urilor, cu atât mai bine. Producția video și uploadarea videoclipurilor tale video educaționale și interesante pe YouTube poate aduce un număr de link-uri de calitate în site-ul tău. Alternativele, cum ar fi preluarea de opinii și mai târziu trecerea la link-uri de pe site-uri de social media, pot fi, de asemenea, utile.

Tehnici SEO pentru promovarea videoclipurilor  

Odată ce ai produs videoclipul și este gata de a fi distribuit, următoarele tehnici SEO pot fi de asemenea utile pentru a ajuta la obținerea unei comunicări mai bune:

  1. Folosirea unor cuvinte cheie relevante

Cuvântul cheie este un element important pentru SEO și a fost mereu prioritare. Utilizarea cuvintelor cheie relevante în meta descriere vă va afecta în mod direct clasamentul pe SERP prin creșterea traficului și a vizibilității. De asemenea, ar trebui să folosești cuvinte cheie relevante în denumirea videoclipului tău și în+ descrierea acestuia.

  1. Optimizarea durabila

Regulile algoritmului de indexare pot avea tendința de a se schimba. Unul dintre cele mai inteligente lucruri pe care le poți face este să realizezi optimizarea pe termen lung. Acest lucru poate veni în forma unui text bogat din titluri și descrieri da pagina ta și dinalte zone relevante.

  1. Optimizarea SEO a canalului