Cum să optimizezi conținutul video pentru motoarele de căutare?

Optimizarea conținutului video pentru motoarele de căutare poate fi dificilă, dar poate fi un avantaj major pentru traficului dvs. Ținând cont că internetul s-a schimbat și a făcut posibilă transmisia de conținut video la orice oră din zi și din noapte, audiența se uită constant la conținut video de pe orice dispozitiv. Dacă vrei să îți asiguri ranking-uri competitive în motoarele de căutare prin conținutul video, atunci trebuie să înveți cum să optimizați conținutul video pentru SEO.

Cum să începi? Uită-te la punctele cheie de mai jos pentru a înțelege cum optimizezi conținutul video pentru SEO și pentru a optimiza traficul pe platforma ta.

Ce este optimizarea conținutului video pentru SEO?  

Optimizarea SEO pentru conținutul video este un proces care implică îmbunătățirea unei înregistrări video prin modificarea unei game de factori de optimizare SEO. Aceste factori sunt folosiți pentru a îmbunătăți poziția înregistrării video în clasamentul motoarelor de căutare și în același timp, pentru a stimula traficul către platforma ta.

Optimizarea conținutului video pentru motoarele de căutare este un proces complex, asa ca este important sa te familiarizezi cu tehnicile sale, pentru a te asigura ca conținutul tau se vinde singur.

De ce este important să optimizați conținut video pentru SEO?  

SEO, sau căutare optimizată pentru motoare de căutare, se referă la promovarea conținutului online în moduri pe care motoarele de căutare le recunosc si le plac. Motoarele de căutare le oferă oamenilor accesul la informatii si le ajuta să găsească ceea ce cauta. Prin urmare, SEO-ul este o parte importanta a strategiei de marketing online, care asigură ca motoarele de căutare să indice conținutul tău și sa îl aducă în prim plan.

Prin optimizarea SEO pentru conținut video nu faci doar sa te asiguri ca iesi în evidența, ci și oferi prilejul unui nou nivel de a face ca link-urile tale sa obțină trafic. Pe lângă faptul că optiunile tale de conținut online sunt mai sus în clasamentul de cautare, conținutul tău poate fi, de asemenea, mai susceptibil de a fi promovat într-o varietate de canale.

Cum să optimizați conținutul video pentru motoarele de căutare  

Există mai multe modalități prin care îți poți optimiza conținutul video pentru SEO. Iată pasii de urmat pentru a-ti maximiza eficiența SEO pentru conținutul tău video:

  1. Adăugați informații complete și relevante

Querinderile motoarelor de căutare se fac în mod obișnuit în termeni de “titlu + descriere”, de aceea este important să ai o înregistrare video, cu un titlu optimizat și o descriere relevantă, care sa vorbească despre conținutul video și care să includă cuvintele cheie relevante pentru subiectul despre care vorbești.

În cazul în care nu știți cum să adăugați date, alte informații relevante, precum subtitlurile și meta datele despre canale și reguli de distribuire, se pot adăuga adesea în aplicația potrivită. Cu cât mai multe informații complete și relevante adăugați, cu atât mai multe câștiguri de trafic auditiv și pe scris veți avea.

  1. Maximizati semnalul prin optimizarea meta datelor

Meta datele vă ajută să înțelegeți căutările pe care utilizatorii le fac înainte de a viziona clipuri video. Utilizați meta date corecte pentru a vă asigura că datele importante despre înregistrarea video sunt informațiilor pe care motoarele de căutare le cer. Meta datele pot include:

  • Titlul și subtitlul clipului video

  • Descrierea clipului video, inclusiv cuvintele cheie relevante

  • Meta etichete și tag-uri, inclusiv căutările potrivite și termenii relevanti

  • Poziționare și categorie

  1. Optimizare imagini

Imaginile sunt un factor vital în SEO, fie că sunt capturi de ecran sau imagini pregătite pregătit pentru a promova conținutul video. Dacă vrei să obții un ranking mai bun, asigură-te ca informațiile de pe imagine sunt optimizate în mod corespunzător, fie prin adăugarea unor titluri sau descrieri, fie prin asigurarea unei dimensiuni adecvate și prin alegerea unui nume relevant pentru imagine. Adăugați, de asemenea, o legătură către înregistrarea video pe pagina unde se afișează imaginile dvs. deoarece atragerea publicului către clipurile tale video îi va ajuta Google sa le indexeze corect.

  1. Segmentarea clipurilor video

Este indicat sa segmentati un videoclip mai lung in parti mai mici, care pot fi descrise mai usor pentru motoarele de cautare si prezentate mai bine pentru audienta ta. Segmentarea clipurilor video te ajută, de asemenea, să personalizezi conținutul.