Cum să monitorizezi și să îmbunătățești clasamentul site-ului tău?

Cum să monitorizezi și să îmbunătățești clasamentul site-ului tău?  

Atunci când vine vorba despre a obține trafic pe site-ul tău, una dintre cele mai importante aspecte pe care le trebuie să le monitorizezi este clasamentul. Pentru că atunci când un site apare la pagina de rezultate din căutare, precum Google, utilizatorii sunt mult mai susceptibili să facă clic pe linkurile de pe prima pagină față de ultima pagina.

Fie că ești începător sau experimentat, monitorizarea clasamentului și îmbunătățirea acestuia sunt critice pentru a obține trafic organic și rezultate pozitive pentru afacerile tale. Prin urmare, în cele ce urmează vom discuta despre cum să monitorizezi și să îmbunătățești clasamentul site-ului tău.

Ce este clasamentul și de ce este important?  

Înainte de a ne începe explorarea, să vedem ce se află în spatele clasamentului site-ului tău și explicăm de ce este important pentru a genera trafic.

Clasamentul se referă la clasarea a paginilor web pe rezultatele căutării, în funcție de relevanța unei căutări pentru anumite cuvinte-cheie. Cu cât posiția site-ului tău într-un anumit motor de căutare este mai mare, cu atât va atrage mai mult trafic pe site-ul tău în aceeași logică.

Este simplu să înțelegi de ce clasamentul este important pentru că numărul de persoane care fac clic pe link-ul tău scade în mod semnificativ pe măsură ce mergi pe ultima pagină a rezultatelor căutării. Prin urmare, volumul de trafic pe site-ul tău depinde în mod direct de posiția sa în SERP (paginile de rezultate ale căutării).

Metode pentru a monitoriza clasamentul  

Acum că ai o imagine de ansamblu despre ce este clasarea și de ce este importantă, să trecem la metode prin care poți monitoriza clasamentul tău în motorul de căutare. Iată toate metodele de care poți sa te folosești:

  1. Utilizarea stringerilor de căutare

Utilizând șiruri de caractere precum ceva recomandat sau ceva ce intereseaza, poti afla mai multe despre volumul de căutare a termenilor și expresiilor respective. Acest lucru va face ca trasare clasamentului să fie mult mai ușoară și îți va oferi o imagine detaliată a cum funcționează în legătură cu căutările.

  1. Utilizarea unor instrumente dedicate

Dacă vrei să știi cauzele unui anumit clasament și când anume a apărut, îți recomandăm unele instrumente dedicate pentru monitorizarea clasamentului. Acestea îți vor furniza statistici detaliate despre poziția în SERP sau probele de conținut cu care concurezi, astfel încât să ai o viziune mai clară a scenariului.

Un astfel de instrument de monitorizare a clasamentului este Google Search Console. Acesta este un instrument gratuit oferit de Google și îți permite să evaluezi instrumentele de cercetare, să-i verifici indexarea, prezenta de linkuri și căutări, precum și să definești cuvintele cheie pentru site-ul tău.

  1. Utilizarea unor instrumente comerciale

Dacă ai nevoie de informații detaliate referitoare la căutarea și clasarea site-ului tău când vine vorba de câteva cuvinte cheie, atunci ar trebui să încerci instrumentele comerciale pentru monitorizarea clasamentului. Aceste instrumente analizează fiecare motor de căutare pentru a găsi locul în care se află site-ul tău pe termeni de căutare.

Un exemplu de astfel de instrumente comerciale care îți oferă informații despre clasamentul tău și vei putea găsi cauza unor anumite schimbări cu ușurință este Ahrefs. Acesta îți va furniza informații detaliate despre cuvinte cheie de care te folosești, clasamentul pe rezultatele căutării și modul în care câștigă sau pierzi vizitatori în mod constant.

Cum să îmbunătăţești clasamentul  

Acum că ai o imagine generală despre cum să monitorizezi clasamentul, trebuie să vedem care sunt metodele prin care îl poți îmbunătăți. Iată ce trebuie să faci:

  1. Îmbunătățirea conținutului și a structurii

Primul și cel mai important pas pentru îmbunătățirea clasamentului tău într-un motor de căutare este să oferi conținut excelent și să îmbunătățești structura site-ului. Atunci când site-ul tău este actualizat, conținutul este scris cu un limbaj de calitate și structura este cât mai simplă, atunci șansele de clasare în rezultatele căutării cresc considerabil.