Cum să îmbunătățim timpul de încărcare al paginilor pentru SEO mobil?

Performanța  SEO mobilă poate fi ușor neglijată în optimizarea SEO, dar ea este extrem de importantă. Timpul de încărcare al paginilor afișate mobil este foarte influentat de viteza lor. Când viteza de încărcare durează prea mult, oamenii vor sări de pe pagina web și se va pierde acoperirea SEO. Chiar și motoarele de căutare, cum ar fi Google, vor tracta acest lucru și va avea un efect negativ pe performanța SEO pentru situl tău. Prin urmare, trebuie să optimizăm pe deplin site-ul pentru SEO mobil și să îmbunătățim timpul de încărcare.

Iată câteva trucuri și tehnici pentru a-ți îmbunătăți site-ul SEO mobil în ceea ce privește viteza de încărcare a paginilor sale:

 1. Folosește o imagine optimizată – Fii exigent cu datele de imagini și asigură-te că le compresori pe cât posibil. S-ar putea să fie necesar să folosiți software-uri speciale pentru a optimize fișierele digitale. Evitați să trimiteți imagini de dimensiune prea mare la clienți. Încercați să reduceți efortul de folosire de resurse web pentru fotografii și imagine.

 2. Dezactivarea JavaScript – Ca politician pe web al limbajului JavaScript, una dintre cele mai bune modalități de a reduce viteza de încărcare a paginii este dezactivarea sa. Îndepărtați comenzile JavaScript care nu sunt strict necesare pentru șabloanele clientilor, în special amprenta de cod de pe pagina de pornire a site-ului tău. Acest lucru va reduce efortul procesorului, ceea ce va accelera enorm viteza de încărcare a paginii.

 3. Folosește caching – Caching-ul creează copii de date deja existente și le păstrează pe servere. Acest lucru va reduce numărul de cereri de date de pe server și, ca rezultat, viteza de încărcare va fi mai mare. Folosiți un sistem de cache bine configurat pe toate paginile importante ale site-ului.

 4. Utilizați server CDN – Un Content Delivery Network (CDN) este un sistem de împărțirea echitabilă de resurse de pe internet. Va accelerează traficul prin a fi amplasat în locații spre automobile în toată lumea și va fi stocate fișiere statice, cum ar fi imagini sau script-uri pe ele. Acestea permit servirea rapida de date catre clienți.

 5. Reduceți dimensiunea și numărul fișierelor HTML – Dimensiunea fișierelor HTML trebuie reduse, de asemenea, prin eliminarea codului inutil sau păstrând îndelungate sectiuni de cod într-un fișier separat. Acest lucru permite reducerea numărului de date trimise către clienți. Încercați să folosiți un limbaj de etichetare ușor, cum ar fi HTML5. Acest lucru va permite, de asemenea, reducerea dimensiunii și numărului fișierelor HTML.

 6. Don’t render blocking resources – Resursele blocate care necesită procesare inițială durează mai mult decât unele dintre celelalte resurse de pe site-ul dvs., ceea ce poate provoca încărcare lentă a pagini. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aflați ce resurse blocate se află pe pagina dvs. O analiză invizibilă a site-ului este folosită de chrome pentru a verifica resursele și să determine dacă acestea vor încetini viteza de încărcare al site-ului.

 7. Conexiune prin HTTPS – Un protocol HTTPS criptat se comparează cu un blob de date și se descarcă pe dispozitivele clienților. Acest lucru face ca conexiuni să fie mult mai sigure și, de asemenea, se accelerază viteza de încărcare a paginilor.

 8. Îmbunătățirea compresiei – Compresia fișierelor pe servereimplică folosirea unui algoritm de compresie pentru a reduce dimensiunea fișierelor pe servere. Mai multe fișiere mici sunt mai rapide decât un fișier mare, astfel încât această practică ar trebui să se aplice pe toate pagini și fișierele HTML.

 9. Dezactivare criptare – Ori de cate ori se poate, credibilitatea și fiabilitatea datelor trebuie evaluate înainte de a fi trimise pe internet. Îndepărtați codul care nu presupune criptarea adesea folosită pe site-uri, cum ar fi login-urile sau alt personal confidential pentru a preveni orice întârzieri în timpul încărcării.

 10. Utilizarea tehnologiei AJAX – Ajax presupune pre-încărcarea datelor în browser și încărcarea lor pe o pagina web. Acesta face ca pagina și datele conexe să se încarce mai repede. În loc să utilizeze librării AJAX convenționale, puteți să creați codul AJAX cu unul sau mai multe limbaje și biblioteci.

 11. Utilizați server log – Un server log este folosit pentru a urmări fișierele și schimbările stării sistemului web. Acestea sunt extrem de importante pentru a îmbunătăți viteza de încărcare.