Cele mai bune alternative la Yoast SEO pentru WordPress

SEO-ul este esențial pentru obținerea traficului pe website-ul tău WordPress. Cu toate acestea, se poate dovedi dificil să găsești un plugin SEO care să ofere servicii pertinente și de calitate pentru nevoile tale. Pluginul Yoast SEO este unul dintre cele mai populare instrumente SEO pentru platforma WordPress care a ajutat mulți proprietari de website-uri să își crească poziția în motorul de căutare. Cu toate acestea, exista si alte plugin-uri gratuite și premium care pot replica, multi chiar excelând în anumite domenii sau funcționalități.

In acest articol vom prezenta câteva dintre cele mai bune alternative la Yoast SEO pentru WordPress în funcție de tipurile de nevoi ale utilizatorilor și de exigențele lor.

Avantajele Yoast SEO

Înainte de a prezenta lista cu alternative la Yoast SEO, este important să subliniem avantajele majore ale acestui instrument SEO. Cu ajutorul acestui plugin SEO, veți putea profita de funcționalități de bază de SEO și de un control asupra meta description și a titlurilor de pagină. De asemenea, plugin-ul va îmbunătăți și keyword optimization (optimizare pe cuvinte cheie), readabilitatea conținutului, monitorizarea link-urilor și a băncilor de date, atragerea traficului și îmbunătățirea performanțelor SEO.

De ce să nu utilizați Yoast SEO ?

Cu toate acestea, chiar și cea mai bună aplicație va fi depășită dacă apar alte produse mai noi și mai bune.

Exista mai multe motive pentru care ar trebui să luați în considerare utilizarea unei alternative la Yoast SEO. Primul dintre aceste motive este că, începand de la anul trecut, cea mai noua versiune a Yoast SEO a introdus anumite erori care au provocat probleme propriilor utilizatori, incluzand aici pierderea meta title și descrierilor. Deși acestea ar trebui rezolvate la scurt timp, e posibil ca alte plugin-uri să nu ai aceleași probleme.

În al doilea rând, Yoast SEO nu este neap̦rat o alegere ieftină. Din moment ce această aplicatie nu este gratuită și, deși motivele pentru care este preferat sunt, de obicei, mai mult decât justificate, este important sa verificam si extecs unor alternative pentru a ne asigura ca facem o investitie inteligenta.

Iata urmatoarele alternative la Yoast SEO pentru WordPress.

1.All in One SEO Pack

Prima alternativă la Yoast SEO pe care o vom discuta este All in One SEO Pack. Acest popular plugin SEO, cu peste 40 milioane de instalări, se adresează acelor proprietari de website-uri care încearcă să-si optimizeze aceste website-uri pentru motoarele de căutare.

Acest plugin iti permite sa optimizezi titlurile paginilor și meta descrierile, să utilizezi cuvinte cheie, să gestionezi sitemap-uri XML, să dezactivezi și să activezi indexarea căutării și să pretragi o imagine mult mai clară asupra modului în care atragi trafic și interacționezi cu clientii tai.

Unul dintre avantajele majore ale All in One SEO Pack este gradul său de personalizare. Platforma iti ofera control asupra structurii și a formatului URL, precum si sansa de a alege titlurile și descărcarea celor mai importante optimizari în funcție de preferințele tale. În plus, deși aceasta platforma se adresează în principal începatorilor, webmasterii se pot bucura si de funcționalități avansate, precum și de căutări și vizualizări detaliate asupra performanțelor SEO.

Printre dezavantaje, insă, se numără faptul că acest plugin nu oferă scanarea automată și produsele premium sunt limitate și relativ scumpe.

2.SEOPress

O a doua alternativa la Yoast SEO o reprezintă SEOPress, un plugin gratuit ce oferă suport pentru Google și a altor motoare de căutare, cum ar fi Yahoo! și Bing.

Acesta oferă, printre altele, opțiuni de asistenta pentru open graph, controluri la nivel de URL și de pagina de start, controlul cuvintelor cheie și submitarea automata a posturilor la motoarele de căutare din lista sa. Aceste funcții sunt perfecte pentru proprietarii de website-uri care încearcă să-si traseze strategii de marketing cu efect in mediul online.

Un alt avantaj al acestui plugin este versatilitatea sa. Site-ul poate fi optimizat într-o mare varietate de domenii sau judecate pe marile plattorme cum ar fi Amazon, eBay și Google News. De asemenea, elimină nevoia unor link-uri externe către sitemap-uri sau scheme care să permita schimbul de informatii între platforma ta și motoarele de căutare.

Dezavantajele pe care le aduce SEOPress sunt lipsa unui asistent SEO direct, ceea ce înseamnă că proprietarii de website-uri trebuie să învețe si să învețe elementele de bază ale SEO și să gestioneze în mod corespunzător acest proces.

3.RankMath

A treia alternativă la Yoast SEO pe care o vom discuta este RankMath, un plugin care oferă un servciu intuitiv ce iti permite să îmbunătățești în mod semnificativ funcțiile și strategiile SEO ale platformei tale WordPress.