Cele mai bune alternative gratuite la Google Search Console pentru SEO

Google Search Console este unul dintre cele mai populare instrumente pentru optimizarea SEO si unul dintre cele mai importante. Cu toate acestea, nu sunt foarte multe oameni care stiu ca exista si alte optiuni gratuite pentru care se poate opta pentru o aplicare similara si imbunatatirea website-urilor.

In acest articol, vom vorbi despre cele mai bune alternative gratuite la Google Search Console pentru SEO. Principalele sale functionalitati se pot asemana cu cele oferite de Google’s Search Console, dar multi dintre acesti competitori ofera mult mai multe functionalitati.

Iata cele mai bune 5 alternative gratuite pentru Google Search Console:

  1. Alexa.com

Alexa.com este un serviciu de monitorizare a traficului de pe web care vine cu o multitudine de functionalitati, care devin utile atunci cand ne uitam la optimizare SEO. Instrumentul ofera informatii legate de vizibilitatea website-ului in motoarele de cautare, precum si alte informatii smart pentru proprietarii de website-uri.

Cu ajutorul Alexa, putem verifica scorurile de trafic si analiza concurentei fara sa cheltuim un ban. Cu toate acestea, sunt disponibile si alte functionalitati care sunt disponibile gratuit pentru toata lumea. De exemplu, utilizatorii pot folosi instrumentul pentru a obtine sfaturi SEO reale, actualizari ale motoarelor de cautare si pachete de publicitate si SEO.

  1. Ubersuggest

Ubersuggest este un instrument gratuit si facil de folosit care poate fi folosit pentru analiza cuvintelor cheie, performanta SEO si pentru a descoperi tendinte in domenii specifice. Instrumentul permite site-urilor sa obtina o mai buna vizibilitate in motoarele de cautare prin descoperirea keyword-urilor reale si a indicatorilor SEO.

Desi Ubersuggest poate fi folosit gratuit, diferitele sale functionalitati sunt disponibile si printr-o abonare platita. Cu plata, utilizatorii pot beneficia de diverse rapoarte precum timpul de incarcare, optiuni de backlink-uri, informatii despre pozitiile in motoarele de cautare, etc.

  1. SEMrush

SEMrush este una dintre cele mai bune alternative gratuite la Google Search Console pentru SEO. Cu ajutorul acestuia, companiile se pot concentra mai mult asupra brand-urilor si produselor lor. Instrumentul ofera informatii legate de cuvintele cheie, concurenta si oportunitatile de promovare.

Cu ajutorul SEMrush, puteti obtine informatii detaliate despre domeniile competitorilor sub orice punct de vedere – dintre care unul ar fi monitorizarea cuvintelor cheie. IntelliRank este fluierul de ierni al SEMrush. Instrumentul ofera informatii exacte despre rezultatele SERP si tendintele de cautare, precum si potentialul de SEO.

  1. Yoast SEO

Yoast SEO este in mod cert unul dintre cele mai bune si cele mai complete instrumente SEO disponibile. Instrumentul poate fi folosit pentru a verifica titlurile si meta-tagurile unei pagini web, in plus, poate asigura cuvintele cheie exacte si valoroase.

Instrumentul ofera informatii estimate despre motoarele de cautare, prin simpla determinare a unde se incadreaza cuvintele cheie in motoarele de cautare si cum puteti obtine o vizibilitate mai buna pentru website-urile dvs. Yoast SEO poate stoca toate informatiile in contul web al companiei si pot fi accesate oricand.

  1. Opensiteexplorer.org

Opensiteexplorer.org este creat de Moz si ofera informatii detaliate despre link-uri, asa cum este mentionat si numele. Instrumentul poate fi folosit pentru a genera rapoarte ale calitatii link-urilor si pentru a obtine informatii despre reputatia website-urilor.

Cu Open Site Explorer, putem detecta link-urile externe si afla cum putem face ca website-ul nostru sa fie indexat mai bine prin trasarea unor cuvinte cheie relevante. Instrumentul poate fi folosit si pentru a monitoriza backlink-urile website-urilor si pentru a detecta probleme de SEO legate de link-uri.

Avand in vedere importanta SEO pentru website-urile si marcile online, este extrem de important sa aveti intotdeauna un instrument SEO in dotare. Cu toate acestea, multi dintre proprietarii de website-uri se confrunta cu probleme financiare si isi doresc sa-si optimizeze site-urile fara sa cheltuie prea multi bani.

Pentru acesti proprietari de website-uri, cele 5 instrumente mentioning in articolul nostru sunt cea mai buna solutie. Aceste alternative gratuite la Google Search Console va pot imbunatati calitatea site-ului in timp, indiferent daca doriti sa gasiti cuvinte cheie sau sa monitorizati performanta SEO a website-ului.