Cele mai bune alternative gratuite la Google My Business pentru SEO

SEO si succesul in prezent au un raport strans. Multi au ca obiectiv sa optimizeze site-urile lor pentru motorul de cautare pentru a obtine mai mult trafic si sa obtina mai multe vanzari pe site-uri. Daca esti la inceput si nu ai acces la instrumente de optimizare SEO profesionale, totul poate parea o provocare. Din fericire, exista solutii gratuite si eficiente care te pot ajuta sa te faci bine cunoscut. Una din solutiile importante si cea mai folosita este Google My Business, insa nu e singura. Iata care sunt cele mai bune alternative gratuite la Google My Business pentru SEO.

Cum sa folosesti corect alternativele gratuite Google My Business

Atunci cand vorbim de SEO, e nevoie de o multime de lucuri ca acesta sa functioneze adecvat. Exista multe alte forme pe care le poti folosi fara a investi. Utilizeaza aceste solutii pentru a obtine un mai bun rezultat din SEO, folosind alternative gratuite la Google My Business:

 1. Utilizeaza instrumentele SEO gratuite pentru a obtine o buna pozitionare. Cu aceste instrumente, poti urmari clasamentul pe site-ul tau, analiza baza de date de cuvinte cheie si sa vezi cum apar corelatii intre pagini.

 2. Creeaza-ti un cont Twitter si poti urmari ce pareri si notificari au alti utilizatori despre site-ul tau si implicit despre produsele sau serviciile tale. In plus, vezi ce pareri au vizitatorii despre afacerea ta in general si vezi ce reactii rezoneaza cel mai bine cu publicul tau.

 3. Foloseste plugin-uri pentru a atrage mai multi vizitatori catre site-ul tau. Acestea se pot conecta direct la site-ul tau si vei reusi sa iti aduci mai multi vizitatori pe site-ul tau.

 4. Fii proactiv si creeaza continut relevant despre produsele sau serviciile pe care le oferi. Blogul tau poate fi un mijloc extraordinar de a prezenta produse si servicii pe care le oferi si sa iti aduci si mai multi vizitatori pe site-ul tau.

 5. Creeaza si utilizeaza hashtag-uri pe Twitter pentru a obtine mai mult trafic si a ramane conectat cu publicul tau. Pe langa hashtag-uri, poti folosi si alte instrumente, cum ar fi retinerea contului si retweet-a pe Twitter, pentru a obtine mai mult trafic pe site-ul tau.

 6. Creeaza un vlog si foloseste-l pentru a connecta cu publicul tau. Foloseste YouTube pentru a face anunturi de produse sau servicii pe care le oferi si sa iti cresti autoritatea online.

Cum folosesti Facebook ca o alternativa a Google My Business

Facebook este una din cele mai populare platforme de socializare si o modalitate buna de a-ti promova produsele sau serviciile prin intermediul lui. Daca vrei sa profiti de baza de utilizatori a lui Facebook, aici sunt cateva instrumente pe care poti sa le folosesti:

 1. Creeaza si promoveaza pagini de vanzari pentru produse si servicii pe Facebook. Lasa-ti publicul sa achizitioneze produse si servicii prin intermediul contului tau de Facebook. Acesta e un mod excelent de a mobili publicul si de a genera vanzari suplimentare.

 2. Intrece-te pe Facebook cu postari relevante si creeaza intrebari pentru public. Publica informatii relevante despre produsele si serviciile pe care le oferi si intreaba publicul despre produsele lor preferate.

 3. Utilizeaza anunturile de tipul PPC pentru a-ti promova produsele in cautarile specifice. Aceste anunturi sunt foarte folositoare pentru a ajunge la un public mai amplu si pentru a genera mai mult trafic spre site-ul tau.

 4. Creeaza un grup pentru a interactiona cu publicul tau. Acest grup ar permite publicului sa interactioneze si sa discute despre produsele tale si sa prezinte feedback-ul lor. Aceasta este o modalitate excelenta de a obtine feedback si sugestii cu privire la produsele tale.

 5. Creeaza concursuri si oferte promotionale pe Facebook. Acestea vor invita publicul sa participe la intreceri, concursuri si oferte in loc sa ofere doar produse si servicii. Acest lucru te va ajuta sa iti construiesti o clientela fidela si sa primesti feedback foarte bun de la consumatori.

Utilizeaza Yelp pentru listarea afacerii si obtine mai mult trafic

Yelp este o platforma de coordonare ce ofera clientilor informatii despre produsele si serviciile comerciantilor. Este instrumentul perfect pentru a obtine mai mult trafic spre site-ul tau, precum si pentru a-ti lista afacerea. Aici sunt cateva instrumente pe care poti sa le folosesti in beneficiul tau:

 1. Listeaza-ti afacerea pe Yelp si lasa utilizatorii sa adauge comentarii si feedback despre produsele si serviciile pe care le oferi. Acest lucru te va ajuta sa faci cunoscuta afacerea ta si sa generezi mai mult trafic catre site-ul tau.

 2. Creeaza un grup de discutii pe Yelp si poti discuta cu utilizatorii despre produsele si serviciile pe care le oferi. Aceasta este modalitatea perfecta de a-ti construi si mentine o relatie buna cu publicul tau.

 3. Utilizeaza anunturile PPC pe Yelp pentru a-ti promova produsele si serviciile. Aceste anunturi sunt foarte eficiente si te ajuta sa obtii mai mult trafic spre site-ul tau.

 4. Utilizeaza formatul de “opinii” pentru a obtine feedback acordat de catre publicul tau. Acest lucru te va ajuta sa intelegi ce piese functioneaza sau nu in afacere ta si sa iti evaluezi produsele si serviciile.

 5. Trimite mesaje de promovare catre publicul tau pentru a obtine mai mult trafic spre site-ul tau. Acest lucru te va ajuta sa atragi mai multi vizitatori pe site-ul tau si sa iti sporesti vanzarile.

Creeaza conturi Instagram pentru a ajunge la publicul tau

Instagram e cea mai populara platforma de socializare prin picturi si video. Poate fi un mod excelent de a iti face prezenta pe aceasta piata si de a obtine un mai mare trafic spre site-ul tau. Un plus menționabil este ca toate aceste instrumente sunt gratuite si poti folosi Instagram si alte alternative online pentru a iti promova produsele sau serviciile.