Cele mai bune alternative gratuite la Bing Webmaster Tools pentru SEO

Cele mai bine cunoscute si competitive tool-uri SEO reprezinta cheia catre successul pentru optimizarea unei pagini web sau ale unui site web. Acestea iti pot oferi unele dintre cele mai exacte metode de a monitoriza si de a gestiona atat starea website-ului tau cat si cea a competitorilor.

Serviciile furnizate de Bing Webmaster Tools (BWT) sunt esentiale pentru a putea optimiza eficient o pagina web. Acestea ofera o varietate larga de tool-uri si instrumente care ajuta proprietarii de website-uri sa-si optimizeze pagina web pentru motorul de cautare Bing, de diferite moduri.

Desi BWT ofera o varietate de optiuni grata pentru ca proprietarii de website-uri sa-si optimizeze website-urile pentru motoarele de cautare, alternativele gratuite care pot oferi aceleasi servicii ca alternative mult mai ieftine sunt intotdeauna un factor de avut in vedere.

Iata cateva dintre cele mai bune alternative gratuite la Bing Webmaster Tools pentru SEO:  

  1. Google Search Console

Google Search Console (GSC) este unul dintre cele mai populare instrumente SEO gratuite disponibile pentru website-urile individuale si comerciantilor online. Cu aceasta consola, proprietarii web pot urmari modul in care se comportau paginile lor la nivel global in motorul de cautare Google, dar si sa optimizeze acestea pentru performanta mai buna in motorul de cautare.

In plus, GSC poate fi folosit pentru a traduce o pagina web in diferite limbi, pentru a testa fluxul de navigare al utilizatorului din interiorul site-ului, pentru a identifica erorile care pot fi prezente in pagini web si pentru a verifica daca website-ul tau prezinta securitatea necesara. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care GSC este una dintre cele mai bune alternative gratuite la BWT.

  1. Screaming Frog

Screaming Frog este una dintre cele mai populare platforme pentru optimizare SEO, oferind un instrument gratuit care poate fi folosit de cei care cauta sa optimizeze SEO pentru pagini web. Cu ajutorul acestei platforme, proprietarii de website-uri pot executa o analiza SEO ampla care poate contribui la imbunatatirea performantelor website-ului lor.

Cu ajutorul Screaming Frog, proprietarii pot verifica titlul paginilor lor web, meta descrierile, codul sursa si corpurile URL-urilor inainte de a aplica modificarile pe website. De asemenea, iti permite sa vezi ce contine website-ul si ce contine competitorii tai direct ingame site-ul, obinand informatii in timp real despre performantele web page page-urilor tale.

  1. Open Site Explorer

Open Site Explorer este alta alternativa gratuita la BWT care ofera proprietarilor de website-uri acces la o gama de informatii si date despre modul in care functioneaza website-ul lor. Acestea le ofera sa verifice website-ul lor langa cel al competitorilor lor si sa vada ce factori afecteaza performanta website-ului lor in motoarele de cautare.

Cu Open Site Explorer, proprietarii pot vedea link-urile care provin catre pagina lor web si in ce categorii sunt acestea, ce referinte externe exista in website-ul lor si cat de bine le are cotele. Mai mult decat atat, poate fi folosit si pentru a verifica cum functioneaza website-ul tau in motorul de cautare Bing si pentru a vedea in ce masura SEO-ul tau are impact asupra website-ului tau.

  1. Moz

Moz este inca o alternativa gratuita la BWT care ofera proprietarilor de website-uri un numar mare de optiuni pentru optimizarea SEO a website-urilor. Cu Moz, proprietarii pot vedea ce cuvinte cheie sunt cel mai bune pentru website-ul lor, afla care sunt setarile optimale pentru a optimiza webpage-urile lor si pot face linkuri catre website-ul lor pentru a obtine mai multe vizite.

In plus, Moz ofera proprietarilor acces la unele dintre cele mai importante instrumente SEO, cum ar fi Mozbar, Rank Tracker si Backlink Explorer. Acestea pot fi folosite pentru a verifica ce cuvinte cheie folosesc competitorii tai, pentru a vedea ce linkuri exista si pentru a urmari pozitia website-urilor tale in rezultatele motoarelor de cautare.

  1. Seobility

Seobility este inca o alternativa gratuita la BWT care poate ajuta proprietarii de website-uri sa se ocupe de optimizarea SEO a site-urilor lor. Cu Seobility, proprietarii web pot monitoriza optimizarea SEO a website-ului lor si a obiectivelor lor SEO si sa aiba acces la informatii despre concurenta lor.

Cu Seobility, proprietarii de website-uri pot verifica performantele SEO ale website-urilor lor si pot verifica daca acestea sunt dezvoltate corespunzator. De asemenea, Seobility ofera proprietarilor web informatii despre link-urile web, keyword density si numarul de vizite ale website-ului lor.

  1. AnalysisSEOTools

AnalysisSEOTools este o alta alternativa bine-cunoscuta gratuita la Bing Webmaster Tools. Acest serviciu ofera proprietarilor de website-uri posibilitatea de a genera rapoarte care sa permita o optimizare mai buna a website-urilor lor.

Cu AnalysisSEOTools, proprietarii de website-uri pot genera rapoarte despre vizibilitatea website-ului lor in motoarele de cautare precum si informatii despre cuvintele cheie si despre competitori. De asemenea, ofera si informatii despre traficul website-ului lor, despre backlinks si despre punctele forte si slabiciunile website-ului lor.

Bing Webmaster Tools reprezinta una dintre cele mai populare platforme SEO disponibile pentru proprietarii de website-uri. Cu toate acestea, alternativele gratuite pot fi de asemenea foarte utile pentru proprietarii de website-uri care cauta sa isi optimizeze website-urile pentru motoarele de cautare.

Cu toate acestea, este important sa retineti ca nu exista o alternativa exacta pentru BWT. Prin urmare, trebuie sa electronati toate alternativele gratuite disponibile pentru SEO si sa alegeti cea mai potrivita pentru website-ul tau si nevoile tale SEO.